2017-03-07 10:01:53• hírek • Agerpres.ro

Vakolat esett egy férfira Temesvár belvárosában

Kórházba került egy férfi hétfőn, miután Temesvár belvárosában vakolat esett rá egy házról.

Bogdan Mutu, a bánsági katasztrófavédelem szóvivője arról számolt be az AGERPRES hírügynökségnek: a baleset a temesvári Párizs utcában történt. A lehulló vakolat által megsebesített férfit mentő szállította kórházba, a hatóságok pedig eltávolították a ház homlokzatáról azt a megmaradt vakolatdarabot, ami továbbra is veszélyeztette a járókelők testi épségét. 

A rendőrség kivizsgálást indított, és ha a kórházba került férfi állapota súlyos, testi sértés miatt bűnvádi dossziét is nyithatnak az ügyben. 

Nicolae Robu polgármester már négy éve figyelmeztetéseket küld ki az ingatlantulajdonosoknak, hogy újíttassák fel az épületeket, egyrészt esztétikai okokból, másrészt a gyalogosok védelmében. 

Idéntől rom-illetéket is fizetniük kell azoknak, akik nem javíttatják meg a birtokukban lévő ingatlant, főleg annak utcai homlokzatát. Az épülettulajdonosok közül azonban sokan az anyagiak hiányával indokolják a felújítás halogatását. A polgármester válasza erre az, hogy akinek nincs pénze felújításra, eladhatja belvárosi ingatlanját és olcsóbb környékre költözhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: