2008-10-09 11:39:18• hírek • Parajdi Andrea

Vakok és gyengénlátók világnapja

A Romániai Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Szatmárnémeti fiókja programokat szervez a Vakok és Gyengénlátók Nemzetközi Napján.

Immár huszadik éve szervezik meg október 15-én a vakok és gyengénlátók világnapját, amelynek célja a közvélemény figyelmének felhívása a világtalanok sajátos helyzetére, keresve gondjaik megoldásának lehetőségeit. A Fehér Bot napjaként emlegetett esemény tudatosítani szeretné a közösségben, hogy a vakság 80%-a megelőzhető, illetve gyógyítható.

A Romániai Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Szatmárnémeti székhelyén (Mihai Vitezul utca 19 szám) október 10-én sakkversenyt szerveznek látássérültek számára. A versenyre a szövetség minden tagját szeretettel várják.

A verseny első három helyezettjének lehetősége lesz október 18-án a Nagybányán megrendezésre kerülő sakkmeccseken is megmérettetni. Október 11-én ugyancsak a szövetség székházában reggel 9:30-tól „Fehér-bot" napi ünnepségek kerülnek megrendezésre. Egész nap különböző kulturális vetélkedők, illetve szórakoztató zenei előadások várják az érdeklődőket.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: