2014-11-21 12:20:49• hírek • Kocsis Zoltán

Vaklárma volt a szatmári Ebola-gyanú

illusztráció
illusztráció

Vaklármának bizonyult a szatmári Ebola-gyanú csütörtök este: a francia idegenlégióból hazatérő szatmári férfit a járványkórházban tartják megfigyelés alatt.

Csütörtök este a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán jelentkezett egy férfi, aki rosszullétre panaszkodott. Amikor kiderült, hogy nemrég tért haza a Közép-afrikai Köztársaságból, az orvosok pánikba estek. Azonnal elkülönítették a beteget és gyorsan elvégezték rajta az Ebola- és a maláriatesztet.

Szerencsére azonban a teszt negatívnak bizonyult. Ezt péntek reggel Lidia Tamas, a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság járványügyi felelőse is megerősítette. „Szatmáron nincs ebolás eset", jelentette ki.

I. Rus a francia idegenlégióban szolgált, onnan tért haza. Mivel már Európába való visszatértekor, Franciaországban elvégezték rajta az Ebola-tesztet, szinte kizárható volt, hogy ezúttal pozitív legyen az eredmény. Ennek ellenére, a biztonság kedvéért, az orvosok a szatmárnémeti járványkórházba utalták, ahol megfigyelés alatt tartják.

Az Ebola-járvány idén Nyugat-Afrikában ütötte fel a fejét. Guineából átterjedt Libériára, Sierra Leonéra, Nigériára, Szenegálra és Malira. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint az idei járvány világszerte 5.741 halálesetet okozott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: