2008-07-14 08:18:28• hírek • Csenteri Judit

Merre vakációzik a világ?

A romániai lakosság csaknem 90%-a az országban tölti szabadságát.

Az Eurostat európai turizmusra vonatkozó felmérése szerint Romániában a lakosság 88%-a az ország határain belül tölti szabadságát, s kizárólag a görögöknél találkozunk nagyobb százalékkal, ahol a lakosság 89%-a tölti vakációját szülőföldjén.

Kissé meglepő ugyan, de hasonló százalékokkal lehet találkozni Romániától sokkal fejlettebb országok esetében, ahol a jövedelmi szintek sokkal magasabbak, így az állampolgárok megengedhetnék maguknak, hogy külföldön töltsék szabadidejüket. Ezen országok közé sorolható Spanyolország (86%), Franciaország (83%), Portugália (79%) és Olaszország (75%).

Ha a felmérés eredményeit más szempontból vizsgáljuk, akkor azt kell látnunk, hogy az európai országok közül Luxemburg az az ország, ahol a lakosság legnagyobb része külföldön szeret vakációzni. A luxemburgiak 99%-a más országban tölti szabadságát. A listán, melyen a felmérést ilyen szempontból vizsgált eredmények szerepelnek, a luxemburgiakat a belgák és az írek követik a sorban. Belgiumban a lakosság 81%-a, míg Írországban a lakosság 77%-a választ más országot szabadsága eltöltése céljából.

Cs. J.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: