2010-02-01 16:05:01• hírek • Szatmár.ro

Vakációznak az iskolások

Hivatalosan is megkezdődött több mint 56 ezer Szatmár megyei diák számára a 2009/2010-es tanítási év félévközi vakációja.

Egy hónap tanítást követően újra pihenhetnek egy keveset az iskolások, hiszen a második félév csupán jövő hét hétfőjén, február 8-án kezdődik. Ezután viszont június 11-ig csupán egy vakációjuk lesz a diákoknak. A tavaszi vagy húsvéti vakációt április 3-11 között kapják meg a diákok és oktatóik.

Nem minden tanulónak lesz azonban gondtalan a pihenése, hiszen a tizenkettedikesek számára február közepén megkezdődik az érettségi, az első vizsga pedig a román nyelv és irodalom szóbeli vizsga lesz. A 2010-es érettségi e hónap 15-17. között a román nyelv- és irodalom szóbelivel veszi kezdetét, 17-19-én pedig anyanyelvből vizsgáznak a tizenkettedikesek.

Ezután egy hosszabb tanítási időszak következik, hiszen a következő megmérettetésre április 19-29. között kerül sor, ekkor a digitális kompetenciáikat bizonyíthatják be a tanulók, míg az idegen nyelv szóbelit május 31 - június 4. között rendezik meg.

Az írásbeli vizsgákra június végén kerül sor, a végső eredményeket pedig július 7-én függesztik ki.


 A diákok február 8-án ülnek újra vissza az iskolapadba
A diákok február 8-án ülnek újra vissza az iskolapadba


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: