2013-06-20 14:01:07• hírek • Póti Orsolya

Vakációs programok a Fonó-Házban

Az Aranykapu Fonó-Házban ezen a héten kerül sor az utolsó vakáció előtti programokra, a nagyvakációban pedig különféle érdekes foglalkozások és alkotótáborok várják a gyerkőcöket.

Június 21-én, pénteken a Kézműves Műhelyben nemezeléssel foglalkoznak majd a résztvevők: 16 órától az 1-2., 18 órától pedig a 3-5. osztályosok. Szombaton 11 órától a legkisebbeket várja újra a Futrinka Kuckó számos mozgásos játékkal és énekkel.

Jövő héttől kezdődően vakációs programmal működik a Fonó-Ház. Ekkortól az óvodás korosztályt, illetve az 1-2. osztályosokat összevont csoportban fogadja majd a Kézműves Műhely, szerdánként, 17 órakor, míg a nagyobbacskák továbbra is péntek délutánonként, 18 órai kezdettel hódolhatnak az alkotás örömeinek.

A Playground - Játsszunk angolt! ezentúl is minden csütörtökön jelentkezik majd, míg a Futrinka kuckóra kéthetente, szombat délelőttönként kerül sor.

Az állandó programok mellett az Aranykapu Fonó-Házban ezen a nyáron alkotóhetekre is sor kerül majd, amikor is a gyerekek egy héten át minden délelőtt 9 óra és 13 óra között tematikus programokban vehetnek részt, a különféle kézműves tevékenységeken kívül játék, éneklés, mesélés is szerepet kap.

Az első alkotóhét július 1-5. között kerül megrendezésre, központi témája pedig az aratás, a búza, illetve a kenyér.

Július, azaz Áldás havának 2. napja Sarlós Boldogasszony napja. Népünk hagyományosan ilyenkor, illetve az egykori kalendáriumok által előírt Péter-Pál napján (június 29-én) kezdte meg az aratást. Úgy tartották, ilyenkorra megszakad a búza töve s ezzel kezdetét veheti a ma is több vidéken "életnek" nevezett búza betakarítása, begyűjtése.

E néphagyományokban, népszokásokban, hiedelmekben gazdag időszakot választották ki a szervezők, hogy e jeles naphoz kapcsolódó népszokásokon, népmeséken, népi gyermekjátékokon keresztül, természetes anyagok felhasználásával, számtalan hagyományos kézműves technikával megismerkedve, kirándulással egybekötött sarlós búzaaratásba, gyógynövénygyűjtésbe és nem utolsó sorban saját maguk készítette cipóba kóstolhassanak bele azok a gyerekek, akik a nyári vakáció második hetében ellátogatnak az Aranykapu Fonó-Házba.

Az alkotóhétre jelentkezni a 0744-687813, illetve 0741-182063-as telefonszámokon lehet, vagy pedig az aranykapu.ke@freemail.hu címen.

Az alkotóhét szervezői szeretnék a gyerekek számára kézzelfoghatóvá, megtapasztalhatóvá tenni a búzaszemek lisztté őrlését. Amennyiben valakinek kézi malma van és ezt néhány nap erejéig az egyesület rendelkezésére tudná bocsátani, jelezze ezt telefonon vagy levélben.

A Fonó-Ház szeretettel várja a vakációt tartalmasan eltölteni kívánó gyerekeket a Holló (Marasesti) utca 12. szám alatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: