2013-08-13 16:11:17• hírek • Szatmar.ro

Vakációs bibliahét Egriben

Idén, Egriben immáron tizedik alkalommal került megrendezésre a hollandiai Koen alapítvány által létrehozott és támogatott Vakációs Bibliahét. A hét központi üzenete:"Jézus az Út, az igazság, és az élet" (Jn 14, 6). A 2013-as program neve pedig Az Időutazó.

A bibliai történetek kibontásában a múltat a jelennel egy "időgép" köti össze, melynek segítségével egy gyerek, s ezáltal a többi gyermek is, időutazóvá válhat. A múltban tett utazás segít a gyermekeknek abban, hogy a mában - a sokféle útelágazás között - megtalálja azt az utat, amely az életre vezet.  A világ számtalan választási lehetőséget kínál, naponta döntés helyzetbe, útkereszteződésbe kényszerít minket, amikor döntenünk kell, hogy jobbra vagy balra térünk. De van számunkra egy „GPS", az egyetlen helyes navigáció, mely nem visz tévútra minket. Jézus Krisztus. Egyedül ő az, aki ismeri a mennyországba vezető utat. Oda, csakis Vele érkezhetünk meg, Ő a mennyország kapujának kulcsa.

Az első nap Jónás történetén keresztül láthatták a gyermekek, hogy mi történik, ha letérünk a helyes útról, az engedelmesség útjáról, hiszen ennek következményei is vannak. Jónás engedetlensége bajba sodorta őt, és a körülötte levő emberek életét, az engedelmessége pedig megmentett egy nagyvárost.

A második és harmadik napon a múltba való utazás során megtapasztalhatták, hogy Jézus megmutatja a helyes utat, az Igazság útját. Zákeus életében a Jézussal való találkozás változást hozott. Isten szeretete újjáformálta, a csaló emberből becsületes ember lett. Továbbá, a gonosz szolga példázatán keresztül arra tanít Jézus bennünket, hogy bocsássunk meg embertársainknak, mivel Isten is elengedte a mi mérhetetlen nagy adósságunkat, megbocsátotta a mi vétkeinket.

A negyedik és ötödik napon pedig arra buzdítjuk a gyermekeket, hogy kövessék Jézust, aki maga az Élet. A kereszten szenvedve és meghalva szerzett nekünk is Életet. Ő legyőzte a halált, és feltámadt, a világosság tehát győzött a halál felett.

A vasárnap délutáni istentisztelet keretében pedig várják szeretettel a szülőket, nagyszülőket is egy kis időutazásra, amelyen a gyermekek kalauzolják el őket a múltba, elmondva mindazokat a dolgokat, amiket láttak és hallottak, és elénekelve azokat az énekeket, amelyeket megtanultak.

A foglalkozásokon naponta 110-120 gyermeket vett részt. A lelki táplálékon kívül, a gyermekek uzsonnát, tízórait is kaptak, melyet az Egri Református Egyházközség asszonyai készítettek a befolyt adományokból. A gyermekek sikeres időutazásában pedig az IKE 30 fiatalja segédkezett.

A vasárnap délutáni istentisztelet keretében várják szeretettel a szülőket, nagyszülőket is egy kis időutazásra, amelyen a gyermekek kalauzolják el őket a múltba, majd a jövőbe elmondva mindazokat a dolgokat, amiket láttak és hallottak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: