2012-07-11 17:04:46• hírek • refszatmar.eu

Vakációs Gyermekbibliahét Egriben

Idén immár a kilencedik alkalommal tarthatják meg Egriben a Vakációs Gyermekbibliahetet. A programok július 10-én kezdődtek el,  s vasárnap egy istentisztelet keretében a szülők estéjével érnek véget, amikor is a gyermekek bemutatják szüleiknek, nagyszüleiknek, hogy mi mindent láttak, hallottak, tanultak ezeken az alkalmakon.

A Gyermekbibliahét minden évben igen népszerű, sőt elmondhatjuk, hogy egyre népszerűbb, hiszen nemcsak a falu református gyermekei, hanem a más felekezetű gyermekek is örömmel jönnek, továbbá pedig, aki csak teheti elhozza a más helyen élő unokáját, rokonát, barátját. Sok mindent, és sok mindenkit megmozgató esemény ez, Egriben szinte egyedülállóan.

A Vakációs Gyermekbibliahét idei témája: EZT LÁTNOD KELL! Elizeus prófétán keresztül, láthatják, hogy a hatalmas Isten mi mindent tud cselekedni, a záró napon pedig a vakon született ember meggyógyításáról tanulnak, akit maga Jézus gyógyított meg! Jézus a legnagyobb gyógyító, Ő az, aki minket is látóvá tehet, mind fizikailag, mind lelkileg.

"Az első nap azt "LÁTTUK" meg, hogy Isten gondoskodik rólunk, ahogyan gondoskodott arról özvegyasszonyról, s két fiáról, akiknek nem volt semmijük, csupán csak egy korsó olajuk. De szükségükben Istenhez fordultak, aki nem maradt el a segítségnyújtásban. Velünk is előfordul, hogy nem mennek fényesen a dolgaink, ezért merjük hát mi is gondjainkat Istenre bízni. Mindezeket a mai napon 131 gyermek "LÁTTA" meg. S azért, hogy a gyermekek minél jobban lássák meg, 34 lekonfirmált fiatal munkálkodott" - nyiklatkozta Kallós Lilla debreceni teológus.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: