2016-08-09 10:01:34• hírek • Fórizs Enikő

Vakációs Bibliahét Szamoskrassón

Augusztus 2. és 7. között tartották Szamoskrassón a Vakációs Bibliahetet. A foglalkozásokon, melyek naponta reggel 10 és 13:30 között zajlottak, harminc gyermek vett részt. A tevékenységeket Forizs Enikő magyartanárnő vezette, akinek a munkáját hat önkéntes középiskolás diák segítette: Csomay Dorottya, Bozsó Viktória, Budai Szabina, Lőrincz Orsolya, Gergely Balázs és Őri Patrik.

A lányok napi foglalkozások levezetését is vállalták, ezáltal is bizonyítva rátermettségüket. Segítőként volt jelen kitartóan, egész héten Lukács Anikó, aki szintén önkéntes módon biztosította a gyerekek felügyeletét. A bőséges déli uzsonnát az erre vállalkozó szülők, nagyszülők, gyülekezeti tagok biztosították minden napra.

A harminc résztvevő közül legtöbben kisiskolások vagy óvodások voltak, akikre külön oda kellett figyelni, hiszen nem mindenki tudott még írni-olvasni. A legfiatalabb résztvevő egy három éves kisfiú volt, aki kora ellenére türelmesen végigülte a foglalkozásokat, sőt még verset is tanult.

A bibliaórákon négy bibliai történetet beszéltek meg, melyek a bibliahétre összeállított Kosaramba fonod dicséreted című programfüzetben szerepeltek: A fák királyválasztása, Saul megtérése, Dávid bujdosása és Saul életének megkímélése, valamint az Ötezer ember megvendégelése. Ezek a történetek olyan üzeneteket hordoznak, melyek ma is nagyon időszerűek, és a gyerekek számára is könnyen magyarázhatóak. A történetekhez aranymondások is kapcsolódtak, melyeket a gyerekek megtanultak és valamilyen formában plakátokon ábrázoltak. A kapott munkafüzetekben énekek is szerepeltek, ebből is tanulhattak a résztvevők néhányat. A témákhoz kapcsolódó verseket is kiosztottak a gyerekeknek. Természetesen a játék sem maradt el, minden nap szerepelt a programban néhány szabadtéri csapatépítő, szórakoztató játék, melyeket főleg az önkéntes középiskolás diákok vezettek. Az uzsonna után a napi történet, ének ismétlése közvetkezett, hiszen templomi műsor készült vasárnapra.

A Bibliahét zárónapjára, vasárnapra, Sipos László lelkipásztor az egyik tanult bibliai történetet választotta, a Saul megtérését, ezt magyarázta és fogalmazta meg üzenentét a ma élő ember számára, így még jobban elmélyítve a résztvevőkben a történet tanulságát.

Ezt követte a Forizs Enikő által összeállított műsor, amikor a gyerekek bizonyságot tehettek arról, hogy mit sikerült a bibliaórákon megtanulni. A tanárnő kérdéseinek a segítségével elmesélték a bibliai történeteket, elmondták az öt tanult aranymondást, a különböző témákhoz kapcsolódó énekeket adtak elő, és nyolc diák verset is mondott: Csomay Tamás, Gergely Vivien, Vajda Előd, Tüzes Csilla, Pop Daria, Tóth Ármin, Gábris Máté és Gábris Petra. A jól sikerült műsor után oklevéllel és édességcsomaggal jutalmazták a gyerekeket és az önkéntes segítőket.

A visszajelzés és a tapasztalat azt mutatja, hogy a gyerekek jól érezték magukat ezen a rendezvényen. Egy-egy ilyen alkalom jó lehetőség arra, hogy a gyerekek szívében elültethessük a bibliai történetek üzeneteit, remélve, hogy ezáltal növekedni fognak a hitben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: