2013-09-06 10:30:59• hírek • refszatmar.eu

Vakációs Bibliahét Nagykolcson és az egyházmegye több gyülekezetében

A nagykolcsi gyerekek örömmel vettek részt az alkalmakon
A nagykolcsi gyerekek örömmel vettek részt az alkalmakon

A nagykolcsi gyerekek örömére, idén is megrendezésre került a Vakációs Bibliahét augusztus utolsó hetében, nyilatkozta Apjok Artur nagykolcsi lelkipásztor.

Az idei év bibliaheti témája igen megragadónak bizonyult a gyermekek körében, az érdeklődő szemek napról napra bizonyították az  Isten igéje iránti igényt. Az öt napra előírt foglalkozássorozat a KOEN Alapítvány által kidolgozott program szerint haladt: a napi bevezető történet után a gyermekek énekeket tanultak, imádkoztak, és a témához kapcsolódó történetek alapján valamilyen feladattal kellett megbirkózniuk. Természetesen nem maradt el a játék, a kézműves-foglalkozás, ahogyan a napi finom meglepetés sem.

Az idei gyermekbibliahéten - amelynek címe "Az időutazó"- Jónás, Zákeus, a gonosz szolga, a feltámadás, a mennybe menő Jézus történetein keresztül öt napon át utazhattak vissza az időben kicsik és nagyok egyaránt. Az időutazás során olyan jellemvonásbeli tulajdonságokat tanulhattak meg, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen Krisztust követő ember életéből sem: engedelmesség, becsületesség, megbocsátás, és mások megnyerése Istennek a feltámadás örömhírének továbbmondása által.

A vasárnapi hálaadó istentisztelet keretén belül a foglalkozásokon résztvevő gyermekek - verses-énekes előadással készültek, valamint egy kiállítást is szerveztek a kézműves-foglalkozás során készített munkákból. A rövid műsor után a gyerekek megköszönték Radványi Margit, Szamoskrassón tanító pedagógusnak a héten nyújtott segítséget, majd rövid szeretetvendégségre került sor, melyre szeretettel vártak mindenkit a gyermekek szülei.

A gyermekek bizonyságtételén keresztül - a napi történetek és az azokhoz kapcsolódó aranymondások, illetve a szebbnél szebb énekeken át - a gyülekezet tagjai is visszautazva az időben, megtanulhatták azt, hogy milyen is az élet, amiben Isten kedvét leli: engedelmes, becsületes, megbocsátó, hírvivő és másokat is Őhozzá vezető.

Szárazberek, Batiz és Sárközújlak református gyülekezeteiben ezen a héten tartották a bibliahetet, ugyancsak az „Időutazó" témáját feldolgozva. A gyerekek nagy létszámban vesznek részt az alkalmakon, felekezetre való tekintet nélkül. Ifjak, nőszövetségek és kántorok segítségével az egyházmegye több gyülekezeteiben is örömmel, Istentől kapott energiával és lelkesen végzik ezt a gyülekezetek életében felemelő szolgálatot. Isten adjon sok áldást ezekre a szolgálatokra!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: