2017-06-21 07:57:18• hírek • Szatmar.ro

Vakáció a farmon!

Az elmúlt iskolai évben a Hans Lindner Alapítvány sikerként könyveli el, hogy az Iskola másként program keretein belül több mint 500 diák és pedagógus kapcsolódott be a hagyományos mesterségeket bemutató és gyakorló tanműhelyeikben folyó tevékenységekbe.

Mi több, már voltak iskolák, amelyek jelezték, hogy ősztől saját műhelyeket alakítanak ki, hogy az elméleti oktatást kézzel fogható tevékenységekkel egészítsék ki, segítve ezzel mind a pályaválasztást, mind az életben való önálló boldogulást.

Most a vakációban az alapítvány ajánlja és megszervezi, hogy a diákok egy-egy napot más-más farmon töltsenek, ismerkedve ezáltal a mai mezőgazdasági gyakorlattal, gépekkel, állattenyésztéssel, növény- és gyümölcstermesztéssel és –betekarítással, hagyományos élemiszerek gyártásával. Július 3-28. között egyhetes turnusokra várnak 14-18 éves fiatalokat, hogy munkanapokon, 8-16 óra között, 8 fős csoportokban, az alapítvány munkatársaival együtt Szatmár megyei farmok napi tevékenységeibe kapcsolódjanak be.

További információk kaphatók a 0261-715136-os telefonszámon (8-16 óra között, munkanapokon), illetve az alapítvány székhelyén (Ceahlaului utca 38 szám), ahol a beiratkozás is történik, érkezési sorrendben.

Az alapítvány meggyőződéssel segít ezáltal minden fiatalt abban, hogy jövőbeni hivatását megtalálálja, illetve a fiatal levonhassa saját maga következtetéseit -a személyes felismerés által-, miszerint vidéken is lehet jólétben élni és dolgozni, nem utolsó sorban nevelje a helyi közösségünket az egészséges élelmiszerek fogyasztására, a helyi termékek megbecsülésére.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: