2015-11-05 12:16:41• hírek • Szatmár.ro

Vajda Béci természetfotói díszítik az Old Place falát

A Pho-T0ne kiállítás-sorozat második évadának újabb meghívottja az apró állatokat és növényeket felnagyító makró technikával varázsolja el közönségét.

November 18-ig láthatók egy különleges nézőpontot választó szatmári hobbifotós, Vajda Béci fotói, aki a külföldi szakácskodása mellett szabadidejében űzi a természet apró csodáinak megörökítését. A kiállítás címe is sokat elárul Béci művészi perspektívájáról: „Élet a talpunk alatt".

A fotográfus a megnyitón elárulta, hogy számára a digitális technika megjelenése hozta a döntő lépést a fotózás rejtelmeibe való elmerülésében. Gyermekkora óta őrizgette magában a talpalatnyi természet csodálatát és felnőtt koráig megőrizte a fűben való vizsgálódás kíváncsiságát. Az apró lények felnagyításának perspektíváját szeretné a technika közvetítésével és fotós látásmódjának, tudásának segítségével átadni a közönségének.

Béci vallja, hogy a természetfotózás egyfajta környezettudatos látásmódra nevel, kialakul a fotósban is egyfajta hiperérzékenység az élővilág történéseivel szemben. Ezáltal nemcsak megismeri ezt a világot, de céljává válik a fotográfusnak, hogy a fotók közönsége is hasonlóan érezzen a képeket szemlélve.

A szakmai megmérettetést is fontosnak tartja a szatmári születésű alkotó. Ezért több olyan online fotóklubnak tagja, ahol a vélemények, szakmai tanácsok, vagy akár pontozási rendszerek segítenek a fotósoknak fejlődni. Ezeken az oldalakon bárki megtekintheti Vajda Béci „csodabogarait": az egyik legnagyobb romániai fotós portálon vagy a legnagyobb magyarországi honlapon.

A fotókiállítás-sorozat szervezője a Nomanid Productions kulturális egyesület, melynek vezetője, Szilágyi Ottó a megnyitón kiemelte, céljuk, hogy fiatal szatmári tehetségeknek, alkotóknak megmutatkozási lehetőséget biztosítsanak, művészi pályájukon szimbolikusan elindulhassanak, vagy akik már erre az útra tértek, azokat megerősítsék.

Ezért találták ki, és immár több esztendeje szervezik meg a "GrapH-I-T0ne" és a „Pho-T0ne" névre keresztelt sorozatokat is. Az évadnyitó eseményre a felüdülést hozó képekből zsebnaptárokat és képeslapokat is nyomtattak a szervezők, melyekről a Nomanid Productions közösségi oldalán érdeklődhetnek a helyi kultúrát és a kiállítások szervezését támogatni kívánók.

Vajda Béci fotói láthatók az Old Place-ben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: