2018-12-18 10:08:01• hírek • Bede Emőke

Vadonatúj mentőautók érkeztek Szatmár megyébe

Egy héttel ezelőtt, december 11-én 300 olyan B-típusú mentőautó kiosztását kezdték meg, melyet a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (DSU) a Regionális Operatív Program 2014-2020 segítségével szerzett be, viszont ez nem a teljes flotta. Év végéig az ország hét régiójában szétosztott mentők száma eléri majd a 420-at is –közölte nemrégiben a DSU.

A Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség annak érdekében pályázta meg ezeket a mentőautókat, hogy a vészhelyzetekben minél hatékonyabban és gyorsabban segíthessenek a bajbajutottakon. Megyénkben pedig igencsak nagy szükség volt erre, ugyanis a mentőszolgálat autóparkjában található autók 62 százalékának életkora már meghaladta a tíz évet, a kilométeróra pedig túlpörgött az ötszázezredik kilométeren is. Ezen járművek megfelelő szervizelése és fenntartása komoly anyagi ráfordítást igényel, ugyanakkor folyamatosan fennáll annak is az esélye, hogy a karbantartás ellenére egy sürgős bevetés során lerobbannak.
 

A Szatmár Megyei Mentőszolgálat szerkesztőségünkbe eljuttatott közleménye szerint megérkezett hozzánk az első öt autó. Mi több, már elindították a járművek forgalomba való bejegyzésének folyamatát, illetve az egészségügyi személyzet egy gyorstalpalón is részt vesz, hogy elsajátíthassák a vadonatúj felszerelések helyes használatát. Amint ezek a mindenképp szükséges lépések megtörténnek, a mentőautók megkezdik Szatmár megyei szolgálatukat.


Az első 300 mentő kiosztása ezen a héten fejeződik be, ez azonban közel sem a teljes mennyiség. Az elkövetkező időszakban 242 betegszállító autóval, 144 SMURD-rohamkocsival és 122 C-típusú mentőautóval gazdagodik az ország hét régiója, melyeket ugyancsak a katasztrófavédelmi felügyelőségek és a mentőszolgálatok kapják majd meg -számolt be róla korábban a DSU.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: