2009-07-06 13:27:26• hírek • Gozner Gertrud

Vadnyugati állapotok

A határrendőrség munkatársai a hétvégén kénytelenek voltak 14 figyelmeztető lövést leadni a levegőbe, hogy megállítsanak néhány cigarettacsempészt a határon. Négy személyt letartóztattak, és lefoglaltak 80 doboznyi csempészett dohányárút.

Szombaton, július 4-én 18 óra körül a Halmi Határrendészet járőrei észrevettek egy személyt, aki Ukrajna felől átlépte a határt. Rövid idő múlva egy embercsoportra lettek figyelmesek, akik szintén a határ irányába tartottak, mindegyik személy három hatalmas kartondobozt cipelt magával. A határrendőrök nyomban a férfiak után eredtek és 250 méterre a határsávtól, romániai területen felszólították őket a megadásra.

Erre a csempészek azonnal ledobták a dobozokat és futni kezdtek a határsáv irányába az ukrán oldalra. A hátárőrök kénytelenek voltak 14 figyelmeztető lövést leadni a levegőbe, hogy ne sérüljön meg senki. Egy személyt azonnal elfogtak, körülbelül fél óra múlva egy újabb férfit sikerült kézre keríteni. Az otthagyott dobozok átvizsgálásakor kiderült, hogy azok 39.920 csomag cigarettát tartalmaznak 168 ezer lej értékben.

A két őrizetbe vett férfi, a 31 éves O. László és 30 éves B. Tihamér mindketten ukrán állampolgárok. Saját bevallásuk szerint szombat reggel megkereste őket egy ukrán férfi, hogy egy bizonyos pénzösszegért cserében segítsenek neki átszállítani a határon néhány doboz cigarettát.

Húsz perccel később két kilométerre a határvonaltól a mezőn a járőrök felfigyeltek két motorosra, a 20 éves S. Zsolt és a 25 éves E. József kökényesdi lakosokra, és a határrendőrök feltételezik, hogy közük lehet a korábban elfogott ukrán csempészekhez. A két ukrán állampolgárt csempészéssel és illegális határátlépéssel vádolják, a két kökényesdi fiatal ellen bűnrészesség vádjával indítottak eljárást.

Péntek délután 18 órakor szintén fegyverlövés dördült el Szatmárnémeti egyik szórakozóhelye előtt. Egy 47 éves férfi, C. Vasile fegyverrel fenyegette meg a 37 éves K. Istvánt, sőt mi több, figyelmeztetésképpen a levegőbe is lőtt. A 47 éves férfi előzőleg megütötte K. Istvánt, előkapta a gumilövedékes gázpisztolyt, és elsütötte a levegőbe. Szerencsére senki nem sérült meg a lövés során.

A rendőrség kötelékében működő, fegyverekkel, robbanószerekkel és veszélyes anyagokkal foglalkozó csoport azonnal kiszállt, és elkobozta a fegyvert a támadótól. A nyomozás során kiderült, hogy a férfinek volt ugyan fegyvertartási engedélye, de elfelejtette kiváltani hozzá a fegyverviselési engedélyt. A 47 éves férfi ellen jogtalan fegyvertartás és fegyverviselés miatt indított eljárást a rendőrség.


Figyelmeztető lövésekkel állították meg a csempészeket.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: