2005-10-14 07:46:42• hírek • Szatmár.ro

Zuhanórepülésben a tőzsde

Március óta nem esett akkorát a BUX-index, mint a tegnapi nap folyamán.

 

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 5,24 század százalékot esett a csütörtöki nap folyamán. Hasonlóra utoljára március közepén volt példa. Elemzők szerint globális változás van a tőkepiacon, az emelkedő trend visszatérése rövidtávon nem várható.
Általános, globális eladói hangulat van a világ tőzsdéin, így nemcsak a hazai börzén estek az árfolyamok és a részvényindex, hanem Prágában, Varsóban és Moszkvában is, miként a forinthoz hasonlóan a nemzeti valuták is gyengültek a régióban. Péntekre várják az amerikai inflációs adatot, és elemzők szerint a befektetők a nemzetközi részvénypiacokon az esetleges kamatemelés hírére bizonytalanodtak el.

Ezt érezte a budapesti börze is, ahol már napközben lejtőre került az index, hogy aztán a nyitáshoz képest ezernél több ponttal lejjebb zárja a kereskedést. Így péntektől 21 ezer 51 pontról indul tovább. A forgalom csaknem 40 milliárd forint volt, elég jelentős, amihez a blue chipek adás-vétele járultak hozzá érdemben.

Az OTP papírjai 17 milliárd forint értékben forogtak, és végül 4,7 százalékos árfolyamcsökkenéssel zárt a részvény. A MOL volt a második legkínáltabb papír, így árfolyama végül 5,8 százalékos csökkenéssel, 20 ezer 450 forinton fejezte be a napot. Fej-fej mellett 3-3 milliárd forint felett adták-vették a Richter és Magyar Telecom papírjait, előző 35 ezer 150, az utóbbi 945 forinton zárt. A forintot a gyengülés jellemezte, csütörtökön 1 euró 253 forintba került.

 

MR

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: