2008-04-17 11:33:33• hírek • Szatmar.ro

A Transilvania Bankra hivatkozva próbáltak csalást elkövetni

bt_csalsA csalók az ügyfelek személyes adatait próbálták megszerezni.

A napokban “Fastbanking” tárgyú emaileket küldtek ismeretlenek a Transilvania Bank nevében. Az emailben az áll, hogy április 16.-i kezdettel a Transilvaia Bank Fastbanking szolgáltatása kötelező lesz a bank összes ügyfele számára, akik Maestro bankkártyával rendelkeznek. Továbbá megkérik az ügyfelet, hogy kezdje meg a regisztrációs folyamatot az általuk küldött linkre kattintva.


A link egy olyan oldalra visz aminek a kinézete ugyan megegyezik a bank honlapjának kinézetével, de teljesen más címen van  (http://mail.keeltyconstruction.com/BancaTransilvania/index.htm). A hasonlóság miatt a figyelmetlenebbek gyanútlanul kitölthetik az űrlapot személyes adataikkal, ami akár komoly anyagi veszteséget is jelenthet számukra.
A szatmár.ro az egyik ilyen email által kiderítette a felhasznált IP címek alapján, hogy a leveleket Londonból küldték New York-i szervereken keresztül. A kör ezzel sajnos nem szűkül le, mivel ezek a csalók általában nem a saját IP címüket használják

Nicoleta Ghenoiu a Transilvania Bank munkatársa mindössze annyit mondott az ügyről, hogy az üzenetek természetesen nem tartoznak a bankhoz és, hogy tudomásuk van a csalásokról. Továbbá elmondta, hogy ha bárki hasonló üzenetet kap, ne tulajdonítson jelentőséget neki.
A Transilvania Bank a hivatalos szervekkel közösen dolgozni fog rajta, hogy kiderítse ki, vagy kik állnak az ügy hátterében.
 
SB 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: