2013-11-06 13:30:40• hírek • MTI

Vaddisznócsorda okozott riadalmat Kolozsvár egyik lakótelepén

A Stiridecluj.ro hírportál tudósítása szerint a kedd esti órákban hívta egy kolozsvári lakos a segélyhívó számot, jelezvén, hogy a Monostori lakótelepen a Kálvária plébániatemplom környékén 10-15 fős vaddisznócsapat okoz riadalmat.

A bejelentés után csendőrökből és vadászokból álló különítmény alakult, mely arra készült, hogy altatólövedékekkel ártalmatlanítsa a csordát. A helyszínen azonban módosították a tervet. A tömegmegmozdulások biztosítására használt fémkerítésekkel alakítottak ki egy folyosót, amelyen az állatokat a Malomárokig, majd a Malomárok medrén a város széléig hajtották.

A szerda hajnali művelet több mint négy órát tartott és sikeresen végződött. A művelet irányításában Emil Boc, Kolozsvár polgármestere és Gheorghe Vuscan, Kolozs megye prefektusa is részt vett. A polgármester a művelet végén megelégedéssel nyugtázta, hogy "békés úton" sikerült kivezetni az állatokat a városból, és nem kellett használni fegyvereket.

A hatóságok valószínűsítik, hogy a vaddisznók a kolozsvári Monostori lakóteleppel határos erdőből jutottak a városba, ahol mintegy három kilométert haladva érték el a Kálvária plébániatemplom környékét. Az út egy részét valószínűleg egy esővíz-elvezető kanálisban tették meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: