2013-11-10 11:04:03• hírek • Szatmár.ro

Vadásztörténetek és egyéb kalandok

Könyvbemutatót tartottak a Csipler Sándor vívóteremben.

Rendhagyó rendezvény helyszíne volt szombaton a vívóterem: az első alkalommal megtartott Szatmárnémeti Veterán Bajnokság mellett itt került megrendezésre Dr. Palkovics György könyvbemutatója. Pontosabban nem is egy, hanem négy könyvvel ismerkedhettek meg itt az érdeklődők.

A budapesti dr. Palkovics György hosszú időn át a magyar kormányok fővadászmestere volt, aki sok olyasmit látott és hallott, amit csak keveseknek volt alkalmuk. Emlékeit nemrég könyvben is megírta, s könyve osztatlan sikert aratott az anyaországban.

Hatvan éves kora után adta írásra a fejét, elsőként a Kakpuszta című könyvében emlékezett azóta eltűnt szülőfalujára, rokonaira. Majd egyetemista éveit dolgozta fel egy kötetbe, ezt követően jöttek a vadásztörténetek, melyeken keresztül a magyarországi kommunizmus politikusait, hírességeket, sportolókat ismerhetünk meg. A negyedik könyvében magyarországi milliárdosokkal megélt vadászkalandok szerepelnek.

A könyvbemutatón a hírességek főszereplésével íródott könyv szerepelt: ebben feltűnik Kádár János, Grósz Károly, Brezsnyev szovjet első titkár, Gromikó szovjet külügyminiszter, Kekkonen finn elnök, Reza Pahlavi perzsa sah, Vranitzky osztrák kancellár, Franz Joseph Strauss bajor miniszterelnök, Sturtza herceg, az egyik legismertebb román arisztokrata, Kuncze Gábor politikus, Hofi Géza humorista, Csányi Sándor bankár és még sorolhatnánk. A könyvben megjelenik a szatmári szűrmazású vívómester, Bay Béla is. Ebből a könyvből a szombati eseményen Méhes Kati színművésznő olvasott fel részleteket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: