2013-08-08 14:01:58• hírek • Szatmár.ro

Vadászrepülőktől a személyszállítóig

Feledhetetlen légi showt ígértek a VI. Szatmárnémeti Repülőnap szervezői a csütörtök délben megtartott sajtótájékoztatón. A résztvevők figyelemmel követhetik az ejtőernyősök, vadászrepülők, harci helikopterek bemutatkozását és kuriózumnak ígérkezik a Balti Méhek nevet viselő lettországi csapat repülőgépes műsora is.

A Szatmárnémeti repülőtéren tartottak csütörtök délben sajtótájékoztatót a szombaton megrendezésre kerülő Repülőnap kapcsán. Adrian Stef megyei tanácselnök bevezetőjében elmondta,  szerinte érezhetően egyre nagyobb az érdeklődés a repülés és az ezzel kapcsolatos sportok iránt a megyében, ezért is tartotta fontosnak az immár hatodik ilyen típusú rendezvény megszervezését.

Az idei repülőnapon a résztvevők az egészen kicsi, egyszemélyes repülőgéptől a 48 személyes Tarom gépig sokféle repülő alkalmatosságot láthatnak. A Hadügyminisztérium jóvoltából MIG 21-es vadászrepülő és Puma harci helikopter is látható lesz a rendezvényen, a Belügyminisztérium jóvoltából pedig többek között egy SMURD helikopterrel is megismerkedhetünk.

Az Román Aeroklub szatmárnémetiben tartózkodó vezetője, Gheorghe Rotaru ejtőernyősök látványos bemutatóját ígérte és akrobatikus repülő-showt, a program összesen három órát fog tartani a tervek szerint. Riedl Rudolf megyei tanácsi alelnök kiemelte: nagy öröm, hogy a lettországi Balti Méhek (Baltic Bees) nevet viselő repülős akrobata-csapat is jelen lesz a Repülős napon. A külföldi pilóták vezetője, Artyom Soloduha üdvözölte a sajtó képviselőit és elmondta: bízik benne, hogy az elkövetkező években már tradíció lesz részvételük a Repülőnapon.

Sajtótájékoztatót tartottak a Repülőnapok kapcsán

A 14 órától kezdődő repülőnapot megelőzően kerül sor a sétarepülésre a Tarom 48 személyes repülőgépével Szatmár megye felett. Kiderült, hogy a 150 lejes repülőjegyek rekordidő alatt elfogytak.

A Szatmárnémeti Repülőtér könnyebb megközelíthetősége érdekében két buszjáratot is indítanak szombaton. Az egyik a 16-os lakótelepről indul óránként, az első 11.30 kor. A Május 14 lakónegyedből is indul majd busz, szintén óránként, az első tömegközlekedési eszköz pedig 12 órakor indul el a repülőtér irányába. Az autóbuszok útvonala és menetrendje ide kattintva érhető el.

Akik saját autóval érkeznek a rendezvényre, azok az Aeroklubon keresztül juthatnak be a repülőtér területére, járművüket a mezőn parkolhatják le.

A rendezvényre a belépés természetesen ingyenes.

Riedl Rudolf - Repulonap from Szatmar.ro on Vimeo.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: