2014-01-29 14:06:16• hírek • Kocsis Zoltán

Vadászok és horgászok sztrájkoltak szerdán Szatmárnémetiben

Felháborodott vadászoktól és horgászoktól volt hangos szerda reggel az amúgy csendes Petőfi Sándor utca töltés felőli vége Szatmárnémetiben. Fegyvert szerencsére senki sem ragadott: pontosabban inkább a szó erejében bíztak.

A mintegy száz tiltakozó egyaránt a Vadászok és Sporthorgászok Megyei Egyesületének tagjai. Miközben ők a székhelyük előtt fejezték ki nemtetszésüket, az épületben négy személy - Adrian Mihoc, Daniel Dragos, Sidonius Salajan és Lucian Costea - az egyesület elnöki tisztségéért versenyvizsgázott. Szóban és írásban. Pontosan ez az, ami az egyesületi tagok egy részének tiltakozását kiváltotta.

A tüntetők azt szerették volna elérni, hogy elnöküket ők maguk választhassák ki és ne egy idegenekből álló versenybizottság döntsön személyéről. Másrészt pedig Salajan és Dragos tudomásuk szerint nem felel meg annak a feltételnek, amely szerint az elnökjelölt legalább öt éve folyamatosan az egyesület tagja kell legyen. Egy nappal korábban 250 egyesületi tag már aláírta azt a petíciót, amely e két dolgot kifogásolja.

Az új elnök kinevezésére azért van szükség, mert Gheorghe Ghiran eddigi elnök bejelentette lemondását és nyugdíjba vonulását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: