2011-07-29 17:34:18• hírek • Kocsis Zoltán

Botrány az Olimpia miatt a tanácsülésen

Hatalmas botrány tört ki Szatmár Megyei Tanács (MT) rendes havi ülésének végén pénteken, amikor Adrian Stef és Mircea Govor alelnökök a terem elhagyására „késztették" a teljes PDL-és frakciót.

Az egész abból indult ki, hogy a liberális párti Adrian Stef alelnök felszólította Benjamin Kira demokrata-liberális tanácsost, hogy ha már az MT anyagi támogatásával a labdarúgó csapat feljutott a harmadik osztályba, akkor Kira igazán lemondhatna a klub javára az általa korábban levédett Olimpia Satu Mare névről.

Mint kiderült, Kira még 2007-ben levédette az Állami Találmányi és Védjegyhivatalnál az ominózus elnevezést, ám nem az egyesület, vagy az MT javára, hanem a saját magáéra. Azóta az egyesületet hivatalosan Olimpia 2010-nek hívják.  A tanácsos azonban nem mutatkozott vevőnek Stef ajánlatára és gúnyosan csak annyit válaszolt, hogy az Olimpia Satu Mare elnevezés az ő tulajdonát képezi és „ha úgy találom jónak, akkor a kampány alatt lemondok a névről" mondta lekezelően.

Ez kihozta sodrából Mircea Govor szociáldemokrata alelnököt, aki Csehi Árpád elnök többszöri figyelmeztetése ellenére is „lopásnak" nevezte Kira cselekedetét. „Igenis ez lopás és ezért a kijelentésért vállalom a felelősséget. Amit a tanácsos kolléga csinált, az lopás. Én nyolc évig vezettem a klubot, de soha eszembe se jutott, hogy saját nevemen védjem le a nevét, amely a megye egyik jelképe. Ez erkölcstelenség!", kiabálta Govor.



Csehi Árpád elnök jobbján Mircea Govor, balján Adrian Stef


Ioan Gheorghe Salagean kiállt párttársa mellett és leszögezte: „A név Kira tulajdonát képezi és akkor és azért mond le róla, amikor és amiért akar. Erről a dologról tárgyalni kell és meg lehet róla egyezni", mondta a PDL-és tanácsos, egyszersmind bejelentve, hogy az őket ért sértések miatt a frakció elhagyja a termet.

Ebbéli elhatározásukban Csehi elnök békítő szándékú kijelentése („amennyiben a tulajdonos úgy tartja jónak, akkor nagyon örülnénk a felajánlásának") sem járt eredménnyel, így a teljes PDL-és frakció elhagyta a termet, útközben még összeszólalkozva egy-két tanácsossal...

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: