2012-12-04 12:33:18• hírek • Póti Orsolya

Vadas Zsuzsa volt az RMDSZ női tagozatának vendége

A Szatmári RMDSZ női tagozata december 3-án adventi beszélgetésre hívta meg elsősorban a szatmári hölgyeket és mindazokat, akik a boldogsághoz akartak tuti tippeket szerezni.

Vadas Zsuzsa Prima-díjas újságírónő írásainak embersége, életbölcsessége, finom humora kelt életre hétfő este Szatmárnémetiben, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium étkezdéjében. A Nők Lapja főmunkatársa a Szatmári RMDSZ női tagozatának a meghívására érkezett városunkba azért, hogy néhány tuti tippel ajándékozza meg az itt élőket.

A beszélgetést elsőként Pataki Enikő nyitotta meg köszöntőbeszédével, melyben kifejtette az RMDSZ női tagozata ezentúl közösségként szeretne olyan alkalmakat teremteni, amelyek találkozásra, beszélgetésre és együttgondolkodásra késztetik az embereket.

„Azt tapasztalom, hogy az emberek egyre inkább visszahúzódnak az önmaguk építtette falak mögé, pedig a közösségi erő az emberségbe vetett hit, a másokért érzett és vállalt felelősség jelenthet megoldást, jövőt és életet számunkra itt Erdélyben. Mindezért mi néhányan, szatmári nők, elhatároztuk, hogy megpróbálunk tenni valamit, azért, hogy végre felrázzuk közösségünk magyar családjait, visszahozzunk valamit a régi Szatmár életéből" - mondta el a Pataki.

Ennek apropóján köszönthettük Szatmárnémetiben Vadas Zsuzsát, aki életbölcseletein, a boldogsághoz való tippjein kívül magával hozta két kötetét is, amelyeket a résztvevők megvásárolhattak a rendezvény során. Az igazgatónő után Szász Piroska képviselőjelölt és Maskulik Csaba szenátorjelölt köszöntötte az újságírónőt. Mindketten örömüket fejezték ki az iránt, hogy sikerült felvenni a kapcsolatot Vadas Zsuzsával és sikerült megrendezni ezt az alkalmat.

Az előadást megelőzően a női tagozat egy igazi élménnyel, Csabcsi ütőhangszerművész pár perces előadásával ajándékozta meg a vendéget.

Vadas Zsuzsa „csodálatos gyermekfilozófiákkal" kezdte a beszélgetést; az egyik ilyen gyermekbölcseletet a hat éves Tomitól hallotta, aki azt mondta: „a szeretet olyan, amikor egy kicsi öreg néni és egy kicsi öreg bácsi, akkor is barátok, amikor már jól megismerték egymást." Ezt követően a sokat tapasztalt újságíró szeretetről, boldogságról mesélt a közönségnek, az  élettapasztalatok és személyes történetek után pedig, a jelenlévők bensőséges beszélgetés során oszthatták meg élményeiket, tapasztalataikat a meghívottal.

Advent időszakában lévén az esemény keretén belül az érdeklődők a Szent Rita Napközi, illetve a Barátság Háza gyermekei által készített adventi díszeket, képeslapokat, koszorúkat is megvásárolhatták jelképes összegekért. Az így begyűlt összegeket a hátrányos helyzetű gyermekek gondozására ajánlották fel.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: