2013-02-18 17:09:29• hírek • Szatmár.ro

Akár a szabadban is tanulhatnak a diákok

„Zöld sarkok a szabadtéri oktatás céljából" címmel hirdet versenyt a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmár Megyei Erdészeti Hivatal támogatásával.

Közösségi funkciójú zöld területek létesítése és fejlesztése a célja annak a versenynek, amelyre február 19-től várják a Szatmár megyei tanintézmények jelentkezését.

A kezdeményezésre a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, a megyei tanfelügyelőség, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmár Megyei Erdészeti Hivatal támogatásával kerül sor, melynek keretében „zöld sarkokat", azaz zöldövezeteket létesíthetnek diákok és tanárok a megyében működő tanintézmények udvarán és azokon kívül.

„A projekt célja a zöldövezetek növelése, az iskolaudvarok szebbé tétele és olyan területek kialakítása, ahol a kertészkedés mellett oktatásra, játékra és bármilyen közös programra is lehetőség nyílik" - mondta el Békessy Erzsébet, a Megyei Környezetvédelmi Ügynökség vezetője a február 18-i sajtótájékoztatón, amelyen többek között jelen volt Dorel Coica polgármester, Sever Ster, az erdészeti hivatal vezetője, valamint Nuszer Noémi, a 6. Számú Óvoda igazgatónője.

A megmérettetésen részt venni kívánó tanintézmények március 8-ig küldhetik el a jelentkezési ívet az office@apmsm.anpm.ro e-mail címre, vagy a megyei környezetvédelmi ügynökség alábbi faxszámára: 0261-733-500.

A versenyző tanintézmények március 11-31. között kell egy-egy ötlettervet kidolgozniuk az új zöldfelület kialakítására, április 1-től pedig kezdetét veszi a „zöld-oázis" berendezése az erdészeti hivatal szakmai és anyagi támogatásával.

A versenyt szervező intézmények képviselőiből álló bizottság április 6-20. között látogat majd el a tanintézményekbe és értékeli az ovisok, diákok és pedagógusok közös munkáját. A legszebb zöldterületet kialakító csapat jutalomkirándulásban és egyéb díjakban részesül.

A díjazottak kihirdetésére április 25-én, a Virágparádé napján kerül sor a „Zöld Házban", ahol egy Power Point-os előadás keretében mutatják be a résztvevő tanintézmények munkáját - tudtuk meg Békessytől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: