2016-02-10 17:50:14• hírek • refszatmar.eu

V. Kopácsi István Egyháztörténeti Vetélkedő és Ifjúsági Találkozó

Ötödik alkalommal kerül sor a KRISZ (Királyhágómelléki Református Ifjúsági Szövetség) és az Erdődi Református Egyházközség szervezésében a Kopácsi István Egyháztörténeti Vetélkedőre és Ifjúsági Találkozóra.

A magyar reformáció bölcsőjében, Erdődön nemcsak a múltra, hanem a történelem Urával a jövendőre is hangsúlyt helyeznek azáltal, hogy a fiatalokkal egyháztörténetet tanulnak, ugyanakkor modern programok keretáben ismerkedhetnek meg az élő Úrral, akinek üzenete van a mai ember számára is. A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Reformáció Emlékbizottság által támogatja.

A 2016-os vetélkedő anyagát illetően elmondható, hogy idén is a fontosabb évfordulókhoz köthették a szervezők. 450 éve íródott a Második Helvét Hitvallás, a Református Egyház egyik alapirata. Viszonylag kerek évfordulója van idén a Szatmárnémeti Nemzeti Zsinatnak, 370 éve történt. Kerek fél évezrede született Drágffy Gáspár, a reformációt az első között befogadó főúr, ezért a Drágffy családdal is megismerkedhetnek azok, aki felkészülnek a vetélkedőre.

2016. április 30. előtt bármikor, megyei szakasz

Az egyházmegye ifjúsági előadója szervezi meg az egyháztörténeti vetélkedő elődöntőjét, tetszés szerint. Amennyiben igénylik a szervezők, 40 villámkérdést a vetélkedő napján elküldünk.

Csak az alábbi anyagból lehet kérdezni. Az anyag megértésében a felkészítő lelkipásztorok segítenek. 4 fős csapatok jelentkezhetnek. Egy gyülekezetből több csapat is benevezhet. Felső korhatár 25 év, teológus és történész nem versenyezhet.

A döntőre egyházmegyénként 3-4 csapatot várunk.

2016. április 30. - kerületi szakasz, Erdőd

Az anyag ugyanaz marad a nagy döntőre is. A kikérdezés módja mindenki számára meglepetés. A döntőn a jókedv „kötelező"!

A vetélkedő anyaga letölthető a következő linkről:  kopacsi-i-t.v.-anyag-2016.doc

Érdeklődni és kérdezni lehet a 0740-48-33-75-ös telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: