2011-12-09 14:24:21• hírek • Szatmar.ro

VSK – Suceava: évzáró a tavalyi bronzérmessel

Utolsó idei meccsére készül a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata. A vasárnapi ellenfél, a Suceavai Bukovina pedig ideális partnernek tűnik egy remek idényzáróhoz: mivel a tavaly a harmadik helyen végzett, nyugodtan nevezhetjük nagycsapatnak. Amely azonban idei formája alapján erősen verhetőnek tűnik.

Az észak-moldovai együttes legutóbbi három bajnokiját elveszítette (35-28-ra a Konstanca, 27-21-re a Temesvár és 28-25 arányban a Torda ellen), minek következtében a tabella tizedik helyére esett vissza. Két hellyel a VSK mögé. „Éppen ezért veszélyesek, mert égetően szükségük van a pontokra és hajtani is fognak érte", vélte Kereskényi Gábor, a VSK igazgatótanácsának elnöke.

A sportvezető szerint a Suceava annak ellenére egy masszív, jó csapat, hogy az idény előtt több alapemberét is elveszítette. „A Suceavától az idény elején ugyan elment két alapember, Adomnicai és Dediu, de azért a klub nagyon jó utánpótlásbázissal rendelkezik, és ki tudnak nevelni jó képességű kézilabdázókat, akik idővel pótolhatják a távozókat. A Ghervan, Bibirig edzőpáros személyében tapasztalt szakmai stábbal is rendelkeznek, úgyhogy nagyon nehéz meccsünk lesz".

A VSK az elmúlt játéknapon nem kis meglepetést okozva nyerni tudott a Dinamo Calarasi otthonában, ez pedig Kereskényi szerint vasárnap is érzékeltetheti jótékony hatását. „A múlt heti calaraşi-i győzelem az önbizalom szempontjából is jól jött a fiúknak, de ha most nem nyerünk, akkor a Dinamo elleni siker lenullázódik. Bízunk benne, hogy meglesz a két pont, és akkor egy nyugodt téli vakáció elő nézhet a csapat".

A téli ünnepeket övező szünet után január 22.-én folytatódik majd a bajnoki pontvadászat, a VSK akkor Bákóba látogat, majd a Temesvár elleni hazai meccsel érnek véget az odavágók.

Nemzeti Liga, a 11. forduló programja:
Szombat:

Temesvári Poli-Bukaresti CSM
Vasárnap:
Szatmárnémeti VSK-Suceavai Bucovina
Konstancai HCM-Bákói Ştiinţa
Tg. Jiu-i Pandurii-Székelyudvarhelyi HC
Kolozsvári U-Krassó-Szörényi UCM HC
Tordai Potaisa-Steaua

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: