2013-01-03 16:48:33• hírek • Szatmar.ro

VSK: van pénz, kezdődhet a munka

Pénteken kezdik az edzést a Szatmárnémeti VSK kosárlabdacsapatának lányai, jövő szombaton pedig már Alexandriában lépnek pályára bajnokin. Az ünnepek és a téli szünet előtti anyagi gondok megoldódtak, együtt marad a csapat.

A VSK december 20-án egy Arad elleni vesztes kupameccsel búcsúzott el a 2012-es évtől, ám az anyagi nehézségek miatt akkor az volt a legnagyobb kérdés, hogy a keretből búcsúzik-e valaki. Akkor a vezetőség csak a légiósoknak tudta kifizetni a bérüket, a hazai játékosokkal szemben jelentős volt az elmaradás. Ilyen körülmények közepette Dan Fleseriu vezetőedző is elképzelhetőnek tartotta, hogy néhány lány - főleg a külföldiek közül - nem tér vissza tavaszra.

Azóta a helyzet megváltozott, Florin Muresan szakosztályelnök pedig kijelentette: a fizetéseket sikerült mindenkinek kifizetni, csak egy havi bérrel tartozik még a klub nyár óta - ám ezt is folyamatosan törleszti. Ennek következtében mindenki marad a csapatnál, az amerikai légiósok pedig szombaton érkeznek Szatmárnémetibe. Kivételt képez ez alól Whittington, aki már a szilvesztert is itt töltötte.

„Az elmúlt idényben is előfordult ilyesmi, de megoldódtak a problémák, Părău is megkapta az elmúlt idény után járó célprémiumát is. Az első két-három napban még jobbára erőnléti edzések lesznek, és jövő pénteken már utazhatunk is Alexandriára. A célunk egyébkánt nem változott, vagyis szeretnénk megnyerni a bajnokságot", fogalmazott optimistán Muresan.

A szakosztályelnök hozzátette, több élvonalbeli klub is komoly anyagi nehézségekkel küszködik, ezért nem kizárt, hogy az pontvadászat mezőnye karcsúsodni fog a következő hetekben.

Nemzeti Liga, a 16. forduló programja:
január 12.: Craiovai SCM-Gyulafehérvári CSU
Marosvásárhelyi Nova Vita-Bukaresti CSM Sportul Studenţesc
Kolozsvári U-Târgoviştei CSM
Alexandriai CSB Teleorman-Szatmárnémeti VSK
Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC-Aradi BC ICIM
Bukaresti Olimpia-Nagyváradi CSU
január 16: Rapid-Brassói Olimpia

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: