2014-09-28 16:47:37• hírek • Kocsis Zoltán

Elsöprő győzelemmel kezdtek a kosaras lányok

A szatmári kosárlabda körül a nyáron szinte csak balhékról lehetett hallani, az ősz meghozta viszont a bajnoki rajtot. És rögtön az első győzelmet. A Szatmárnémeti VSK ráadásul magabiztos, 101-69 arányú győzelmet aratott a Both Katalin Sportteremben a CSS Craiova ellen.

Adriana Pricop tanítványai lendületesen kezdték a mérkőzést és szinte az első pillanattól kezdte jelezték a vendégeknek: ne reménykedjenek túl sok jóban. Ennek következtében az első negyed végén már 30-9 arányban vezettek a hazaiak.

A VSK nem adta alább a folytatásban sem, és bár a védekezésben kissé alábbhagyott a figyelem, a 31-14-es második negyed szintén remeknek mondható. Főleg, hogy a nagyszünetre 61-23-as előnnyel vonulhattak Orosz Andreáék.

Jelentős előnyének tudatában a második félidőben már visszaváltott a sebességből a VSK, ennek következtében a harmadik negyedet 25-20 arányban elveszítette. Ezzel együtt azonban az utolsó 10 percre 81-48-as előnnyel fordult. Ez a különbség egy ponttal még csökkent a végére, ám a 101-69-es győzelem így is biztató kezdésnek nevezhető.

A második fordulóban október negyedikén a VSK az Galaci Phoenix otthonában lép pályára.

Szatmárnémeti VSK - CSS Craiova 101-69
A VSK pontszerzői: Orosz Andrea (24 pont), Ashley Adams (20), Andreea Pop és Tarta Enikő Tarța (14-14), Bianca Voica (13), Alexandra Diana Moldoveanu és Valentina Bolba (5-5), Szmutku Renáta (4), Bianca Kiss (2).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: