2009-08-16 13:57:11• hírek • kézilabda, VSK, Szatmár

VSK siker született a Szatmárnémeti Kupán

Történelme első élvonalbeli szezonjára készülő Szatmárnémeti Városi Sportklub férfi kézilabda csapata nyerte az nemzetközi Szatmárnémeti Kupát, melyen a Székelyudvarhely és két magyarországi gárda, a Kecskemét és a Debrecen vett részt.

A torna első játéknapján a hazai csapat előbb legyőzte a korábbi magyar szövetségi kapitány, Skaliczki László irányította Kecskemétet, majd viszonylag könnyen kikapott a Székelyudvarhelytől. A székely gárda ezzel a torna esélyesévé lépett elő, ám a második nap délelőttjén, hatalmas meglepetésre nagyon sima, 24-31-es vereséget szenvedtek a kecskemétiek ellen.

Ez azt jelentette, hogy a VSK számára a Debrecen elleni győzelem egyben a tornagyőzelmet is jelenti. A két csapat 9-9-ig fej-fej mellett haladt, ekkor viszont a vendégek két gólos előnyre tettek szert. Nem örülhettek ennek sokáig, a VSK ugyanis egy remek sorozatot nyitott, hat gólt dobott zsinórban és a szünetre négy gólos előnyre tette szert. Ha a találkozó elején Nagy góljai vitték a csapatot, a végén Pereverzia kapus bravúrjai is kellettek a remekléshez.

 

A szünet után beállt az új szerzemény, az ukrán Viszbovszkij, aki sérüléséből lábadozva is góllal járult hozzá új csapata meneteléséhez. És ez utóbbi szó nem túlzás, az újonc ugyanis szinte végig tíz gól körüli különbséggel vezetett a tavalyi magyar bajnokság hetedik helyezettjével szemben. Savlovschi, Birtalan és Ardelean szórták a gólokat, a szünetben beálló Teremi, majd a végén beszálló Cioroiu is bemutatott néhány nagy védést, így a végén a hazaiak magabiztos, 35-26-os győzelmet arattak.

A szatmári együttes ezzel megnyerte a tornát, és emellett még egy különdíj is jutott a VSK-nak, ugyanis Birtalan István 28 találatával a gólkirályi címet érdemelte ki. A legjobb kapus a kecsekemétiek szlovák válogatott játékosa, Michael Shejbal lett, míg a legjobb játékosnak a székelyudvarhelyi Adrian Mihalceát válaszották. A díjakat Ilyés Gyula polgármester, Kereskényi Gábor alpolgármester, az igazgatótanács elnöke valamint Fógel László helyi tanácsos, klubelnök adta át kézilabdázóknak.

Eredmények:
Szatmárnémeti-Kecskemét 39-33
Székelyudvarhely-Debrecen 36-32
Kecskemét-Debrecen 34-25

Székelyudvarhely-Szatmárnémeti 37-33
Kecskemét-Székelyudvarhely 31-24
Szatmárnémeti-Debrecen 34-25

1. Szatmárnémeti VSK 6. pont 106-95
2. Kecskemét 6 pont 97-88
3. Székelyudvarhely 6 pont 97-96
4. Debrecen 0 pont 82-104


A tornagyőztes Szatmárnémeti VSK csapata


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: