2014-09-21 15:02:00• hírek • Szatmár.ro

VSK: két nap, két meccs, két győzelem

Szombaton és vasárnap is hazai pályán játszott a VSK női kosárlabdacsapata a Román Kupában.

Hosszú szünet után újra pályára lépett a VSK női kosárlabdacsapata, ráadásul egy hétvége alatt kétszer is. A Román Kupa küzdelmeiben az ellenfél a Bukaresti Rapid volt, a fővárosi alakulat pedig azt kérte, hogy a nagy távolság miatt rendezzék le mindkét meccset Szatmárnémetiben. Ezt a szatmári szakvezetés el is fogadta, az első mérkőzésre szombaton 18 órától, a másodikra vasárnap 12 órától került sor a Both Katalin sportteremben.

Mindkét meccsen győzelmet aratott a VSK, de azt hozzá kell fűzni, hogy a Rapid nem számít mostanában a román női kosárlabdában veszélyes ellenfélnek. Szombaton a szatmári lányok 84-61 (10:23,12:22,8:19,31:20) arányban győzték le a bukarestieket, az elején bebiztosították a vezetést, így a végén már lehetett kicsit lazítani is. Vasárnap is sima VSK győzelem született - 80-68-ra (29:13, 21:18, 20:18, 10:19) nyertek a lányok, a mérkőzés végefelé pedig több cserejátékos is lehetőséget kapott egy kis tapasztalatszerzésre.

"Jó edzés volt ez a lányoknak, remélem az egy hét múlva esedékes bajnokin is simán nyerünk majd" - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Florin Muresan szakosztályvezető. Tőle azt is megtudtuk, hogy a csapatban a hétvégén nem szerepelhetett az amerikai Ross mivel nem érkezett meg a zöld kártyája. Egy-két héten belül egy újabb játékos is csatlakozik a kerethez - ő az öt napi edzés után egyik pillanatról a másikra lelépő amerikai Stephanie Sension helyére fog érkezni. Azt, hogy ki lesz az új játékos, Muresan nem volt hajlandó elárulni, de megerősítette: kellemes meglepetés lesz a szatmáriak számára.

A VSK női kosárlabdacsapata jövő szombaton 18 órai kezdettel hazai pályán fogadja a SCM Craiova együttesét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: