2011-05-27 14:58:27• hírek • Póti Orsolya

VI. Tour de Túr: már vannak jelentkezők

Május 28-án rajtol az Erdélyi Kárpát Egyesület által szervezett „Tour de Túr" kerékpáros tájékozódási körverseny, melyre immár hatodik alkalommal kerül sor. A résztevők az esemény során Túr menti Védett Területet ismerhetik meg közelebbről.

Az Erdélyi Kárpát Egyesület immár hatodik alkalommal szervezte meg a közkedvelt kerékpáros tájékozódási versenyt, a Tour de Túrt. Mint minden alkalommal, így most is a verseny útvonala a Túr menti Természetvédelmi Területeken halad, és célja a Túr mente természeti értékeinek, valamint a Túr Zöld Útjának népszerűsítése.

Sike Tamás szervezőt kérdeztük meg arról, hogy eddig hányan jelentkeztek a versenyre. A biológus elmondta: az elmúlt években nem volt jellemző, hogy előregisztráljanak a résztvevők a versenyre, a bicajosok nagy része a rajtpontnál iratkozott fel. De idén úgy tűnik, nagyon sokan vesznek részt a VI. Tour de Túron, ugyanis már tizenöt személy előre bejelentette részvételi szándékát.

Azok számára, akik nem kívánnak versenyezni, az egyesület tagjai egy bemutatóval egybekötött kerékpáros kirándulást szerveznek a védett területen - részben a verseny útvonalán. Mint megtudtuk, a kirándulás ugyancsak a Sárerdőtől indul, de csak azután, miután a versenyzők elindultak, azaz fél kilenc és kilenc óra között.

Mint már említettük a verseny szabályzata szerint a távot maximum négy óra alatt kell teljesíteni. Minden versenyző saját felelősségére vesz részt a versenyen. A benevezéshez személyi igazolvány vagy útlevél szükséges. A 18-ik életévüket be nem töltött versenyzők nevezéséhez szükséges legalább az egyik szülő vagy gyám jelenléte, aki a helyszínen írásban beleegyezik a fiatalkorú részvételébe.

A versenyzőknek kötelező minden ellenőrző ponton sorrendben áthaladni - ezt a pontbíróktól kapott versenykártyákkal lehet majd igazolni. Minden versenyző térképet kap, amelyre be lesznek jelölve az ellenőrző pontok és a javasolt útvonal. A szervezők három ellenőrző pontnál minden versenyző számára biztosítanak vizet és élelmiszert, illetve a verseny végén egy tál meleg étel várja a résztvevőket.

A szervezők a verseny szabályzatán csak annyit változtattak, hogy a női kategóriában versenyzők 65 kilométer helyett 45 kilométeres távot kell megtegyenek. A szervezők arra kérnek, minden versenyezni vágyót, hogy időben (07.00 - 08.30 óra között) érkezzenek ki az indulás helyszínére.

További információ a versenyről és annak szabályairól a www.tourdetur.tur-info.ro oldalon, vagy érdeklődhetnek a 0743-419-443-as, vagy a 0728-150-469-es telefonszámokon.


A rendezvény plakátja


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: