2014-05-29 20:52:11• hírek • Kocsis Zoltán

Virágparádé idén is – immár VI. alkalommal

Az elmúlt hét év alatt már tradícióvá vált a Szatmárnémeti Városnapokon a Virágparádé. A népszerű esemény ezúttal sem marad el és idén is a Kossuth-kert elől indul. Az idei évtől azonban immár nem a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, hanem a polgármesteri hivatal a főszervező.

A Virágparádé azzal a céllal jött létre 2007-ben, hogy felhívja a szatmáriak figyelmét a zöldövezetek, valamint a szelektív hulladékgazdálkodás fontosságára. Az esemény igyekezett évről évre valami újdonsággal is előrukkolni és nem lesz ez másként idén sem.

A szervezők a Kossuth-kertben található Zöld Házhoz várják a résztvevőket június elsején, vasárnap 11.00 órára. Az összegyűltek 11.15-kor megkoszorúzhatják a Kossuth-kert alapítójának, Kiss Gedeonnak a mellszobrát, majd 11.30-kor indul a menet.

A felvonulók között főszerepet kapnak a virággal díszített allegorikus szekerek és a szelektív hulladékokból készített jelmezekbe, valamint - újdonságként - a régió népviseletébe öltözött gyerekek. Idén sem maradhatnak el természetesen a fúvósok sem.

A menet végighalad a Sugárúton, megkerüli a Szabadság-teret és a római katolikus székesegyház előtt áll meg. Mindenkit, aki részt kíván venni a felvonuláson, a szervezők szívesen várnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: