2010-10-07 15:44:37• hírek • Szatmár.ro

VII. Szatmári Orvosi Napok

Csütörtökön reggel kezdetét vette Szatmárnémetiben a VII. Szatmári Orvosi Napok.

Romániai és határon túli szakemberek vesznek részt az idei VII. Szatmári Orvosi Napok szimpóziumon, amelyen közel hatvan előadást hallgathatnak meg csütörtökön és pénteken az egészségügyi szakemberek. A szakorvosok mellett ugyanakkor külön előadás-sorozat keretében mutathatják be az orvosi asszisztensek is dolgozataikat a csütörtöki napon.

A megnyitó ünnepségen elsőként dr. Dumitru Fanea, a Szatmári Orvosi Kamara elnöke köszöntötte a résztvevőket, aki elmondta, hogy nagy öröm, hogy ebben az évben is ilyen szép számban vesznek részt szaktekintélyek a rendezvényen.

A Szatmár Megyei Tanács minden tőle telhetőt megtesz, hogy az itthoni egészségügyet támogassa és fejlessze. A járványkórházban már megkezdődtek a rehabilitálási munkálatok, a közeljövőben pedig a megyei kórház sürgősségi osztályának munkálatai is megkezdődnek – mondta a résztvevőnek Csehi Árpád tanácselnök, aki egyben örömét fejezte ki, hogy idén már hetedik alkalommal ad otthon a megyeközpont a nemzetközi konferenciának.

A szimpózium során egyébként megközelítőleg hatvan szakdolgozatot, kutatási tanulmányt mutatnak majd be, az orvostudomány szinte minden ágát felölelve.

A rendezvényen olyan szakembereket hallgathatnak meg, mint az izraeli dr. Rumelia Koren, a Tel-Avivi Egyetem professzora, a debreceni orvosi egyetem oktatója, dr. Papp Gábor, valamint a debreceni egyetem immunológiai központjának aligazgatója, dr. Nagy Gábor, és a bukaresti Titu Maiorescu Orvosi Egyetem két professzora, dr. Dan Mănăstireanu és dr. Minerva Ghinescu.

A szimpóziumot ebben az évben is a Szatmári Orvosi Kamara és a Szatmári Családi Orvosok Szövetsége szervezésében jött létre.

Szatmári Orvosi Napok
Csehi, Szatmári Orvosi Napok

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: