2011-08-03 14:07:14• hírek • Póti Orsolya

Gitárképzés indult a Művészeti Iskolában

A Szatmári Művészeti Iskolában három gitárszakos tanárhoz fordulhatnak mindazok, akik a nyár folyamán szívesen elsajátítanák a klasszikus, az akusztikus vagy az elektromos gitár alapjait. A nyári tanfolyamok keretében zajló gitárképzésről Sallai Lászlóval beszélgettünk.

Mint kiderült, a gitár egy nagyon népszerű hangszer a Szatmár megyei fiatalok körében, hiszen az elmúlt tanévben több mint száz diák vett részt a Művészeti Iskolában zajló gitárképzéseken. Sallai László gitártanár első alkalommal vesz részt az iskola által szervezett „Nyári képzések" elnevezésű programban, melynek keretében az akusztikus, a klasszikus, illetve az elektromos gitározás alapjaiba vezeti be mindazokat, akik érdeklődnek a gitárművészet iránt.

Az egy hónapig tartó, azaz nyolc alkalomból álló képzésre Sallai Lászlóhoz eddig hárman jelentkeztek. Az egyik diák az akusztikus gitár alapjait akarja elsajátítani, ezért könnyűzenei és ifjúsági darabokat gyakorolnak az órákon. A másik tanuló a klasszikus gitár műfaja iránt mutat érdeklődést, míg a harmadik az elektromos gitár alapjait szeretné elsajátítani. Mindhárman elhatározták, hogy az új tanévtől kezdve tovább fejlesztik képességüket a Művészeti Iskolában induló egy éves képzésen.

Sallai jó ötletnek tartja a nyári kurzusokat, hiszen a gyerekek nincsenek folytonosan táborban, és a számítógép, a tévénézés mellett kiváló program a hangszeren való játszás, illetve egy hangszer alapjainak az elsajátítása. Az akusztikus gitározás igen közkedvelt a fiatalok körében, hiszen egy-egy könnyűzenei darabbal sikerül feldobniuk a táborok, kirándulások hangulatát.

A képzésekre még lehet jelentkezni a Művészeti Iskola titkárságán, a Ioan Slavici utca 6. szám alatt.


A nyári gitároktatásról Sallai Lászlóval beszélgettünk
A nyári gitároktatásról Sallai Lászlóval beszélgettünk


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: