2012-04-26 10:37:42• hírek • Kocsis Zoltán

Bikinis gitárbemutató volt a NetMusicnál

Ősszel új Rúzsa Magdi, jövőre pedig új Bikini nagylemez - addig is egy kis zenei ízelítővel összekötött tájékoztatás a legjobbaktól. Mindezen élményben szerda délután lehetett része azoknak, akik ellátogattak a NetMusic internetes hangszerbolt bemutatótermében (Independemtei út 14A, Dana Center) megtartott Roland bemutatóra.

A világhírű japán márka legújabb termékeit három ismert és elismert magyar zenész mutatta be a szép számú közönségnek. Májer Róbert szabadúszó zenész a BK-5 kiséretautómatikás szintetizátort mutatta be. Őt Rúzsa Magdi állandó gitárosa, Sántha „Gabesz" Gábor követte, aki az AC 33-as akusztikus erősítőt, a CUBE 40XL gitárerősítőt és a Fender G5 VG Stratocaster gitárt szólaltatta meg. Végezetül Lukács „Peta" Péter, a Bikini gitárosa adott ízelítőt a GR 55 gitárszintetizátor és a GT-100 gitáreffekt-processzor tulajdonságairól.

A három zenész a bemutató előtt készségesen elbeszélgetett a Szatmár.ro újságírójával. Robi elmondta, hogy luxushajókon zenélve gyakorlatilag már az egész világot bejárta, ám sajnálatára Erdélybe csak most jutott el. „Van egy zenekarom is, amely egy Pink Floyd tribüt-banda. Ám annyian vagyunk, szám szerint 18-an, hogy egyetlen színpadra sem férünk fel ezért nem is hívnak minket sehová", nevet Robi.

Gabesz és Robi

„Robi piszokul jól énekel, de ezt soha nem vallaná be", mondja mosolyogva Gabesz, aki a Roland East Europa munkatársa immár tizennégy éve. Ily módon került kapcsolatba a NetMusic-al és készségesen vállalta, hogy barátaival egy kis bemutatót tartson.

„A Roland egy új eladási rendszert épít ki éppen Romániában és ebben fontos partnerünk a NetMusic", magyarázta Gábor. Ő persze már többször járt Erdélyben és Ruzsa Magdival idén legközelebb Székelyudvarhelyen, majd Tusnádfürdőn lépnek fel. Elárulta, hogy az ősszel megjelenik az előadóművész új lemeze, amiből már az addigi koncerteken is bemutatnak dalokat.

Gabesz zenél a NetMusic rögtönzött színpadán

Petát és a Bikinit az RMDSZ jóvoltából június első napjaiban, 5-én Nagykárolyban, 6-án pedig Szatmárnémetiben is megcsodálhatjuk, a népszerű zenekar ugyanis több év után végre ismét ellátogat vidékünkre. „Idén 5-6 koncertünk lesz Erdélyben", mondta. Peta elárulta azt is, hogy a Bikini 2013-ban új albummal rukkol elő.

A beszélgetés után következett a bemutató. Robiról bebizonyosodott, hogy tényleg piszokul jól énekel, Gabesz és Peta pedig a blues-rocktól a heavy-metalig az összes elképzelhető műfaj riffjeit előcsikarták a hangszerekből. A színpadon visszafogott Petáról pedig kiderült: mókamesternek sem rossz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: