2013-01-24 11:23:21• hírek • Póti Orsolya

Diákszínjátszók seregszeméljét tartották

A Magyar Kultúra Hete keretében diákszínjátszók seregszemléjére került sor a Szatmárnémeti Északi Színházban. A rendezvényen a szilágycsehi Partiumi Diákszínjátszó Fesztivál 2012-es évének legjobb produkcióit láthatták az érdeklődők.

„Nyitott színház" címmel rendezték meg a diákszínjátszók seregszemléjét a Magyar Kultúra Hetének szervezői. A rendezvény keretében a PADIF díjazott színjátszócsoportjai mutatták be produkcióikat. Az eseményt Méhes Kati, Poór Lili-díjas színművésznő és Bessenyei István, a Harag György Társulat művészeti igazgatója nyitotta meg.

A PADIF 2012-es októberi versenyén, amelyre immár 14. alkalommal kerül sor, általános iskolások és gimnazista diákok léptek fel, közöttük szatmári csapatok is. A PADIF célja nem más, mint a a magyar és egyetemes színházkultúra népszerűsítése, anyanyelvünk ápolása, valamint néhány napos önfeledt szórakozás a színjátszás jegyében.

A seregszemlén elsőként a verseny első helyezettje, a szatmárnémeti Balcescu-Petofi Gimnázium „Jómadarak" csoportja mutatott be „A dzsungel könyve" című musicalből egy részletet. A gimnáziumban már 2006 óta működik színjátszó csoport, amelynek tagjai különféle szavalóversenyeken is részt vesznek.

A szatmári csapat után a szilágycsehi Berekenye Diákszínjátszó Csoport tagjai mutatták be Szilágyi Andor „Busz, avagy és vállainkra sötétség" című művét, majd a szilágykrasznai Tinikomédiások „Tükörkép, avagy meddig kell jónak lenni" című darabbal szórakoztatták a közönséget. A seregszemle a nyíregyházi színjátszócsoport produkciójával zárult, amely egy Lázár Ervin darabot adott elő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: