2011-05-16 17:26:54• hírek • Kocsis Zoltán

Átverték a kereskedőket

A polgármesteri hivatal döntése szerint ettől a héttől kezdve árusok nem kereskedhetnek többé a Kossuth-kertben. Legalábbis egyelőre, hisz a város vezetése igazából támogatná az ottani kereskedést.

„Természetesen semmi kifogásunk az ellen, hogy a Kossuth-kertben sétáló anyuka egy fagyit vagy egy üdítőt vegyen a gyerekének. A kérdés ezért nem az, hogy miért tiltottuk ki az árusokat, hanem az, hogy ki engedte oda be őket", válaszolt a Szatmár.ro kérdésére Ilyés Gyula polgármester.

A város első embere elmondta, őket lepte meg a legjobban, hogy a Kossuth-kertet ellepték az árusok, a polgármesteri hivatal engedélye nélkül. „Bár ők engedélyre hivatkoznak, azt mi senkinek sem adtunk, lévén, hogy senki sem keresett meg minket. Igaz ugyan, hogy a Piacgondnokság kiadott néhány engedélyt, ám ezt jogtalanul tette, mivel ez nem tartozik a kompetenciái közé. Lehet, hogy ezeket az embereket becsapták és akkor jogosan követelik vissza a pénzüket, ám mi senkinek nem engedélyeztük a kereskedelmet a Kossuth-kertben, csak az egyes rendezvények során", mondta Ilyés.

A polgármester kiemelte, hogy a város vezetősége igen is támogatja, hogy kereskedelem folyjék a Kossuth-kertben, ám szabályos keretek között. „A kisvasút régi jegyirodáját szívesen bérbe adnánk, ám eddig senki nem jelentkezett. Lehet azért, mert kicsit rendbe kell hozni", magyarázta Ilyés.

Egy másik alternatíva a tó közepén lévő kicsiny sziget lenne, hisz korábban két cég is jelezte, hogy csónakokat üzemeltetne a tavon: ebben az esetben ő engedélyt kapna, hogy a jegyek mellett édességet és hasonlókat árusítson.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: