2019-04-07 13:55:26• hírek • Közlemény

Üzenetek és feladatok: Ferenc pápa - egy hiteles ember című film bemutatója

 

Nagy hatásúnak nevezték a "Ferenc pápa - egy hiteles ember" című filmet, Szatmárnémeti bemutatóját követően.

A Püspöki-palota dísztermében vetítették április 6-án, szombaton Wim Wenders, Ferenc pápát bemutató filmjét. A Székesegyház plébánia által szervezett és a Keresztény Agora fórum keretén belül megvalósult program egyik célja az volt, hogy hangolja a híveket a Szentatya közelgő romániai, csíksomlyói látogatására. Ezen túl azonban a figyelmet akarta ismételten felhívni azokra az üzenetekre, amelyeket Ferenc pápa közöl, amelyekkel újra és újra a nyilvánosság elé áll.

 

A filmet Orbán Mihály SJ, a Kálvária német közösségének plébánosa vezette fel, majd a vetítés után beszélt a rendezőről, nyomatékosította az elhangzottakat, illetve beszélgetést indított. A nézőközönség, megszólalásaiban nagy hatásúnak nevezte a filmet. Az egyik hozzászóló így elmondta, sok feladatot és ezek elvégzéséhez lendületet érez, a Pápa szavait hallva és értve.

 

Sürgető a keresztény küldetés a társadalmi igazságosság magvalósítására, a teremtett világ védelmére, az elesettek, szegények, betegek, kitaszítottak és peremen élők megsegítésére, felemelésére...

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: