2019-03-14 18:13:36• hírek • Közlemény

Üzenet a nagykárolyi tömbházlakók számára a város polgármesteri hivatalától

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal lakossági felhívását tolmácsoljuk az alábbiakban:

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal képviselői arra kérik azon nagykárolyiakat, akik a város tömbházaiban laknak, hogy hozzanak létre lakóegyesületeket, megadva így a lehetőséget arra, hogy az önkormányzat a tömbházak hőszigetelését célzó pályázati kiírásokon vehessen részt. 

 

”Az elmúlt héten Nagykárolyban járt az Észak-nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség (ADR) vezetősége. A találkozó keretében az eddigi együttműködésünk eredeményeiről, valamint a jövőbeni tervekről egyeztettünk. Nagykárolyra vonatkoztatva, úgy érzem fontos, hogy a tömbházlakások hőszigetelését biztosító programot tovább tudjuk folytatni, s ehhez kérem a nagykárolyiak segítségét.

 

A lakástulajdonosok anyagi hozzájárulása az összeg 5-10 százaléka lenne, azonban az alapkövetelménye a pályázásnak, hogy megalakuljanak a lakóegyesületek. Meggyőződésem, hogy ez egy kitűnő lehetőség és egy remek ajánlat, amit nem szabad kihagyniuk azoknak a nagykárolyiaknak, akik tömbházlakásban élnek. Ez egy nagyon átfogó program és az előnyéből minden lakó részesülne.

 

A közeljövőben bővebb tájékoztatást is tartunk erről a programról, s én arra biztatom a lakosokat, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket a lakóegyesületek létrehozása érdekében. A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal részéről biztosítjuk a támogatást és vállaljuk a műszaki tervek elkészítésének költségeit is, ugyanakkor segíteni fogjuk a lakosokat, a lakóegyesületek megalakításához szükséges jogi procedúrájában is”- jelentette ki Kovács Jenő polgármester.

 

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal 2017-ben írta alá a finanszírozási szerződését a városban található négy toronyblokk hőszigetelésére vonatkozó projektnek. Ezeket a Regionális Operatív Program 2014-2020-as kiírásának keretében finanszírozták. A projekt összértéke 2.686.249,00 lej, melyből 1.578.801,15 lej vissza nem térítendő volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: