2008-10-18 15:56:53• hírek • Szatmár.ro

Üzemképes az MR gép

A Szatmár Megyei Sűrgősségi Kórházba beszerelt MR gép jelenleg is üzemképes, az áramellátást kell még megoldaniuk a szakembereknek.

Szeptember végén érkezett meg a Szatmár Megyei Kórházba az MR (Mágneses Rezonancia) gép. Az MR gép jelenleg már üzemképes, csak az áramellátást kell még megoldani, ami azért késlekedik, mert a készülék működéséhez speciális áramellátás szükséges, de valószínüleg rövid időn belül ez is megoldódik.

A készülék, melynek működéséért egyébként Eurorad Gyógyászati Központ felel, már előzőleg használatban volt Nagyváradon. Emiatt számos bírálat érte a kórházat, illetve a Megyei Tanácsot helyi sajtóban. Csehi Árpád, megyei tanácselnök elmondta, aggodalomra nincs ok, s az, hogy nem új gépet szereltek be, nem azt jelenti, hogy nem ugyanannyira performáns, mint egy új készülék, hiszen két évvel ezelőtt, 2006-ban gyártották.

Csehi hozzátette, nem történt szerződésszegés egyik fél részéről sem, mivel az írásos megállapodás szerint, az üzemeltetőnek egy működőképes MR gépet kell beszerelnie a Megyei Kórházba, ami részben már meg is történt. Az nem volt kikötés, hogy teljesen új készülék legyen.

A MR gép egyébként számos betegség pontos kimutatását teszi lehetővé, mely egyre nagyobb szerepet játszik az általános radiológiában. Az MR gépet elsősorban daganatok, gyulladások, fertőzések, fejlődési rendellenességek, ortopédiai betegségek diagnosztizálására használják, azonban egyre fontosabb szerepet játszik a neurológia, nőgyógyászat, belgyógyászat vagy kardiológia terén is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: