2009-03-07 13:46:51• hírek • Parajdi Andrea

Üzembe helyezték az automatákat

Már használni lehet az év elején a városban elhelyezett parkolójegy-automatákat. A 12 készül közül kilencet csütörtökön, míg hármat pénteken helyeztek üzembe.

Kényelmesebbé válhat a városban való parkolás, hiszen a legforgalmasabb parkolóhelyek közelében jegykiadó készülékeket helyeztek el. Január elején kezdték meg a parkolójegy-automaták kihelyezését a város központi utcáiban, beüzemeltetésükre azonban egészen mostanáig várni kellett.

-Tesztelni kellett a készülékeket, emellett pedig olyan matricák elkészítésére is szükség volt, amelyek több nyelven tartalmazzák az automaták használati utasítását - tájékoztatott Kereskényi Gábor alpolgármester.

Mint ismeretes a készülékek napenergia felhasználásával működnek, s papírpénzzel és fémpénzzel is lehet jegyeket váltani. Egy fél órás parkolójegy egy lej, az egy órás kettő, míg az egy napra érvényes parkolójegy öt lejbe kerül. A beüzemeltetett készülékkel kapcsolatban március 9-én, hétfőn tart sajtótájékoztatót a Parkolási Felügyelőség, amikor majd újabb részletekkel szolgálunk.

Már használni lehet a Szatmárnémetiben felállított parkolójegy-kiadó készülékeket.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: