2008-11-26 14:52:45• hírek • Szatmár.ro

Üzembe helyezték az MR gépet

A szerdán üzembe helyezett MR (Mágneses Rezonancia) gép beszerelése hónapokat vett igénybe, mostantól azonban bárki számára hozzáférhetők ezzel a modern készülékkel való vizsgálatok.

Ahogyan arról már tájékoztattuk olvasóinkat, bár a készülék a Szatmár Megyei Kórházban kapott helyet, működtetését az Eurorad Gyógyászati Központ végzi. Az MR  gép számos betegség pontos kimutatását teszi lehetővé. Röntgensugárzás nélkül működik, ezért szükség szerinti gyakorisággal ismételhető, kisgyermekek vagy terhes nők vizsgálata során is alkalmazható. A beruházás körülbelül egy millió euró ráfordítást igényelt.

A készülék üzembe helyezése alkalmából szervezett kis ünnepségen Aurelia Vulciu, a kórház menedzsere elmondta, rendkívül örvendetes, hogy ezentúl a szatmáriaknak nem kell más városokba utazniuk, hogy elvégeztessék a hasonló vizsgálatokat, hiszen mostmár Szatmárnémetiben is bárki számára elérhető ez a szolgáltatás. Az ünnepségen jelen voltak a Megyei Tanács alelnökei, Adrian Stef és Valentin Macec, akik közelebbről is szemügyre vették a modern készüléket.

Az MR gépet elsősorban daganatok, gyulladások, fertőzések, fejlődési rendellenességek, ortopédiai betegségek diagnosztizálására használják, azonban egyre fontosabb szerepet játszik a neurológia, nőgyógyászat, belgyógyászat vagy kardiológia terén is.

Azok számára ingyenes a vizsgálat, akik szakorvostól származó küldőpapírral és érvényes biztosítási kártyával rendelkeznek. Az ő esetükben az egészségbiztosítási pénztár fizeti a vizsgálat költségeit, azonban ezek a páciensek várólistára kerülnek, így az egészségbiztosítási pénztár által folyósított támogatás függvényében végeztethetik el a vizsgálatokat. Akinek viszont nincs biztosítása, saját költségén végeztetheti el a vizsgálatokat, melyek költsége a vizsgált szerv függvényében 348 illetve 495 lejbe kerül.

Ezentúl Szatmárnémetien is elérhető ez a szolgáltatás - Aurelia Vulciu kórházmeneger

Közelebbről is szemügyre vették a modern készüléket

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: