2017-08-02 14:25:16• hírek • Kocsis Zoltán

Tizenkét millió eurós bizniszbe rondítana bele a megyei kórház

Az év végéig szeretné akkreditáltatni a Szatmár Megyei Kórház laboratóriumát Adrian Marc kórházmenedzser. Ez lehetővé tenné, hogy modern, versenyképes laboratóriumi vizsgálatokat végezhessen a kórház. Sokak legnagyobb bánatára....

A hangsúly ugyanis a versenyképességen, illetve a versenyen van. Szatmárnémetiben ugyanis számtalan különböző laboratórium működik. Akik nyilván nem örülnek neki, hogy a kórház személyében újabb vetélytárssal bővül a piac.

„Az elmúlt egy hónapban, amióta ismét én vezetem a megyei kórházat, többen is megpróbáltak meggyőzni arról, hogy elálljak a laboratórium akkreditálása mellől”, jelentette ki Marc szerdán megtartott sajtótájékoztatóján. „Példálóztak azzal, hogy sok romániai kórház lemondott a saját laboratórium működtetéséről és ezt a munkát magánkézben lévő laborok végzik. Miért nem jó az nekem, ahogy eddig volt és ahogy mások is csinálják, szögezték nekem a kérdést”, folytatta.

Hogy az egészségügy hatalmas üzlet, mindenki tudja. De hogy mégis mekkora, erre szintén Marc világított rá. „Tudják, mekkora biznisz a laboratóriumok működtetése? Nos, én megmondom: Szatmárnémetiben évente nagyjából 12 milliós eurós”, sokkolt a kórház ideiglenes menedzsere.

„Mi azt szeretnénk, hogy a lakosság olcsóbban jusson hozzá a minőségi szolgáltatáshoz. Ha elindul végre, ugyanolyan minőségi vizsgálatokat tudunk majd elvégezni a Szatmár Megyei Kórházban, mint bármely más privát laboratóriumban a városban és a régióban”, mondta Marc.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: