2017-08-02 14:54:18• hírek • Kocsis Zoltán

Üzembe helyezné végre az egy éve nem használt angiográfot a kórházmenedzser

Egy éve porosodik – még ha nem is szó szerint – a Szatmár Megyei Kórházban egy olyan ultramodern berendezés, amely hatalmas segítséget nyújthatna az érrendszeri problémákkal küszködő pácienseknek. Ennek vetne véget Adrian Marc kórházmenedzser.

Az angiográf egy olyan berendezés, amellyel meg lehet festeni a páciens vérét. Igen, nem elírás történt: a színezőanyag fontos szerepet játszik az érrendszeri problémák feltérképezésében. A berendezésről 2015 szeptemberében adtunk hírt első alkalommal: ekkor derült ki, hogy az egészségügyi minisztérium támogatásával Szatmárnémetibe is eljuthat egy ilyen berendezés. Egy évvel később, augusztusban pedig arról számoltunk be, hogy üzembe helyezték az ultramodern berendezést.

Az viszont már a jótékony homályba veszett, hogy az angiográf csak rövid ideig működött. Azóta arra vár egy sötét szobában, hogy ismét a betegek rendelkezésére állhasson.

„Hibás ebben a minisztérium is, mivel nem vitték végig a programot: a gépet ideadták ugyan, de a vizsgálatok elvégzéséhez szükséges fogyóeszközöket viszont már nem vásárolták meg hozzá”, vázolta fel a helyzetet  Marc.

A kórház élére alig egy hónappal ezelőtt – egyelőre ideiglenesen - kinevezett menedzser elárulta: célja, hogy minél hamarabb be tudjanak raktározni a fogyóeszközökből. „Bogdan Dutu doktor személyében már van egy orvosunk, aki hétvégenként vállalná a rendelést. Ő jelenleg Kolozsváron dolgozik, de attól sem zárkózik el, hogy korrekt partnerség esetén Szatmárnémetibe költözzön. Egyik orvosunk is hamarosan megszerzi a képesítést arra, hogy az angiográffal gyógyítson. A közeljövőben szeretnénk vásárolni még egy gépet – ez szükséges ugyanis ahhoz, hogy állandó rendelés üzemeltethessünk”, magyarázta a kórházmenedzser.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: