2014-05-15 14:05:34• hírek • MTI

Útszakaszokat mosott el, fákat döntött ki a zivatar

Utakat mosott alá, hidakat sodort el a csütörtök hajnali felhőszakadás, a viharos szél több helyütt fákat döntött az útra az ország déli- délnyugati részén.

A Vrancea megyei Plopuban 400 lakos maradt elszigetelve, miután a falvaikhoz vezető hidat elvitte az ár. A Valcea megyei, 150 lakosú Nicolae Balcescut is már csak 30 kilométeres kerülővel lehet megközelíteni, miután a Topolog hídját hajnalban elsodorta a víz. A polgármester a hadsereg utászaihoz fordult, hogy építsenek ideiglenes pontonhidat a folyón.

Vrancea megyében a 2N jelzésű országutat földcsuszamlás miatt lezárták, a 23A jelzésű országúton pedig azért szünetel a közlekedés, mert medréből kilépett Milcov folyó egy százméteres szakaszon elöntötte az utat.

Arges megyében a 73C jelzésű országutat zárták le, mert a burkolatot megrongálta a víz, a földcsuszamlás pedig három villanypóznát döntött az útra.

Krajován tucatnyi utcát, a környező falvakban 30 gazdaságot öntött el az esővíz, a házak pincéi víz alá kerültek

Temesváron a vasúti aluljárók teltek meg vízzel,  több órára megbénítva a közlekedést az északi városrész felé.

Ítéletidő tombolt Bukarestben is: a szél fákat döntött ki, amelyek több autót megrongáltak.

Ma estig sárga viharjelzés van érvényben 15 megyében: a Bánságban, valamint a Déli- és Keleti-Kárpátok teljes hegyvonulatán négyzetméterenként 25-30 liternyi, helyenként pedig akár 40-50 liternyi csapadék és viharos széllökések várhatók a következő órákban.

Románia déli megyéiben, a Duna vízgyűjtő területén lévő, kisebb hegyvidéki mellékfolyókra másodfokú árvízriasztást adtak ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: