2010-06-12 13:59:52• hírek • Szatmár.ro

Négy osztály ballagott

Szombaton 10 órakor a Láncos templomban ballagtak a Református Gimnázium végzős diákjai. A négy tizenkettedikes osztály búcsúztatójára a templom zsúfolásig megtelt az ünneplő szülőkkel, rokonokkal és ismerősökkel.

Egyházi és világi neves személyek - Nagy Sándor és Sipos Miklós esperesek, Varga Attaila és Erdei D. István képviselők, Csehi Árpád megyei tanácselnök, Kónya László főtanfelügyelő-helyettes, Csáthy György, a magyarországi johannita rend kincstárnoka - is részt vettek a Református Gimnázium ballagásán, amely a hagyományokat őrizve zajlott.

Nt. Forró László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület előadó-tanácsosának igehirdetésével vette kezdetét az idei ballagás, aki felhívta a ballagók figyelmét arra, hogy ne hagyják a mai, rohanó világban elsuhanni maguk mellett mindazt, ami szép és értékes.

„Elfelejtjük azt, ami az ifjúságnak szépsége, nincs időnk visszatekinteni a jóra. Elveszítjük a szívünket, könyertelenné és összezavarodottá válunk. De nektek, ballagó fiataloknak megvan a lehetőségetek és a lelkiségetek arra, hogy ne váljatok ilyenekké, és ne szalasszátok el a szépet" - magyarázta prdékiációjában Nt. Forró László.

Az istentiszteletet követően Sipos Miklós köszöntötte a diákokat, szülőket és a jelenlévő neves személyiségeket, aki főként a ballagókhoz szólt. „Merjetek nagyot álmodni, de ne álmodozzak, és merész célokat tűzzetek ki." - bíztatta a végzősöket az esperes. Szilágyi Éva, a gimnázium igazgatónője elmondta, hogy idén 120 fiatal végez a tanintézményben: három tizenkettedikes és egy tizenharmadikos, estin tagozat.


Négy osztály ballagott a Református Gimnáziumban
Négy osztály ballagott a Református Gimnáziumban


„Az iskola igyekezett tisztességre, hűségre, jóságra, megbízhatűságra nevelni benneteket. Vigyétek magatokkal és őrizzétek azt az örökséget, amit itt kaptataok. És ne feledjéte, az iskola kapuja mindig nyitva áll, ide tartoztok és ide bármikor hazajöhettek." - szólt a ballagókhoz az igazgatónő, majd pedig az egyházi érettségit igazoló diplomá kiosztésa következett. Összesen ötvenen tették le a fakultatívnak számító egyházi kisértettségit, és hagyományosan a ballagáson adták át a Királyhágómelléki Református Egyházkerület által kiadott okleveleket. A végzősök búcsúztatása a kiváló tanulmányi eredményeket elért diákok díjazásával zárult.Az idei évfolyam legjobb tanulója, Tóth Orsolya XII. B osztályos tanuló lett, aki az elmúlt négy évben kitűnő, tízes osztályzatot szerzett.

A számtalan oklevél és jutalom kiosztását követően a Himnusz eléneklésével zárult az idei ballagás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: