2011-05-17 17:37:37• hírek • Szatmár.ro

Útra kelnek

Életünk útja, hitünk útja címmel lelki délutánokat tartanak Szatmárnémetiben, Kálmándon és Nagybányán.

Az út kedvelt szimbóluma a lelki életnek, ugyanakkor a Biblia központi témája a mózesi kivonulással, a próféták úton-levésével, Mária Erzsébethez tett látogatásával, majd az újszülött Jézussal való menekülésével, Jézus bevonulásával Jeruzsálembe, vagy épp Szent Pál útjaival. Az imádkozó ember is meghívást kap arra, hogy útitársa legyen Jézusnak, aki maga mondja: „Én vagyok az Út, az igazság és az élet. Senki sem juthat el az Atyához, csak általam" (Jn 14,6).

Az út, útitárs fogalma a húsvéti időben különösen aktuális, hiszen Krisztus feltámadása után az emmauszi tanítványokhoz csatlakozik csalódottságuk útján és bátorítja, biztatja őket: minden a próféták jövendölése szerint és Isten akaratában történt. A május végi lelki program annak megtapasztalására hív, hogy kísérjük el az emmauszi tanítványokat, átélve és saját életünkbe építve a lelki folyamatot, mellyel a melléjük szegődött Feltámadott ajándékozta meg őket. Ebben veszik majd eszközül a biblia olvasását, a csoportos beszélgetést, és a meditáció különböző módjait.

Az Irene Luster-Haggeney németországi nővér és Kujbus Márta Világiak Irodája referens által levezetésre kerülő rendezvények időpontjai május 19-e, amikor délután öt órától a szatmárnémeti Scheffler János Lelkipásztori Központban találkoznak; 22-e, amikor tíz órától Kálmándra zarándokolnak; és 25-e, amikor a nagybányai Szent József plébánián gyűlnek össze. A rendezvényekkel a résztvevők Krisztus-élményét igyekeznek erősíteni, az úton levés szellemi és fizikai megtapasztalásával, a zarándoklat eszközével.


Életünk útja, hitünk útja
Életünk útja, hitünk útja


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: