2018-04-12 11:06:38• hírek • Bede Emőke

Ütött az egész járdát bekebelező nyári teraszok órája

A városvezetés komoly célt tűzött ki maga elé: szeretné általakítani a város arculatát. Ennek okán véget vetnek a túlburjánzó reklámfelületeknek és szigorúan szabályozzák az éttermek-kávézók teraszait is.

A Helyi Tanács legutóbbi ülésén a tagok egyhangúlag szavazták meg azt a tervezetet, mely segítségével végre eltűnhetnek a város központjából és pereméről azok az ormótlan reklámtáblák, plakátok, bannerek, melyekről egyhén szólva sem mondható el, hogy illeszkednének Szatmárnémeti arculatába. Ezt követően csak egy pontos kritériumrendszernek eleget téve lehet az ilyen anyagokat kihelyezni, a régieket pedig hamarosan eltávolítják.
 

A város polgármestere egy korábbi sajtótájékoztatón elmondta, a város arculatába nem illeszkedő és a szabályoknak nem megfelelő anyagokat először lajstromba szedik, majd felszólítják a tulajdonosokat, hogy távolítsák el azokat. Amennyiben ennek az illető személy vagy cég nem tesz eleget, úgy a hivatal saját költségén tünteti el a plakátokat, táblákat, viszont a munkálat költségét kiszámlázzák a tulajdonosnak. Az új szabályozásról ide kattintva értesülhet részletesebben az olvasó.
 

A város arculatát azonban nem csak a reklámbannerek és plakátok, cégtáblák határozzák meg. A kávézók, kocsmák és éttermek előszeretettel állítanak fel ugyanis szabadtéri teraszokat is a nyári szezonban, hogy a vendégek a kellemes melegben fogyaszthassák el az ételt-italt. Igen ám, de sok egységgel elszaladt a ló, néhányan már a járdán való közlekedést akadályozták az általuk kihelyezett asztalokkal és a hozzájuk tartozó székekkel.
 

A Helyi Tanács által megszavazott határozat azonban ezekre a helyzetekre is megoldást kínál. A teraszoknak nem szabad akadályozniuk a gyalogosok forgalmát, illetve kiemelten figyelniük kell a köztisztaság és a zöldövezet megőrzésére. A napernyőknek pedig egyszínünek kell lenniük. Kereskényi Gábor csütörtökön villámellenőrzést tartott a városközpontban, melynek során a nyári teraszok tulajdonosainak figyelmét is felhívta az új szabályzásra. Azon teraszok tulajdonosainak, melyek nem felelnek meg az előírásoknak, hét napjuk van, hogy orvosolják a helyzetet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: