2019-06-18 05:43:10• hírek • közlemény

Ütős tanévzáró a Caritas Barátság Házában

Tizenkét doboktatásban részesült gyermek mutatta be tudását a pénteki dobkoncerten.  

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Barátság Házában 7 éve tartanak dobtanfolyamot az intézményt látogató gyermekek számára. A 2018-2019-es tanévben Didi Péter, a központ dobtanára, aki egyben a Dinu Lipatti Filharmónia dobművésze is, tizenkét diákot tanított dobolni. Az intézményben hagyománnyá vált, hogy koncerttel búcsúztassák a tanévet, melynek keretében a dobórákra járt diákok társaiknak, szüleiknek, testvéreiknek is megmutathatják, mi mindent sajátítottak el az elmúlt év folyamán.



Így történt ez most is. Péntek délután az intézményt látogató iskolások családtagjaik kíséretében vettek részt a tanévzáró dobkoncerten. Az intézményt vezető Reimer Vanda pszichológus elmondása szerint a Barátság Házába járó gyerekek számára a tanévzáró dobkoncert az év egyik fénypontja. Óriási ösztönző tényező a tudásukat megmutató fellépők számára az, hogy mindenki elismeri, ők is jók valamiben, látják erőfeszítéseik eredményét, érzik társaik csodálatát. A koncert révén megélt sikerélmény erőt ad nekik a folytatáshoz, ahhoz, hogy még többet sajátítsanak el, jövőre még összetettebb játékkal szórakoztassák a közönséget. Gyakran előfordul, hogy a koncert révén újabb gyerekek kapnak kedvet a doboláshoz, és a következő tanévtől beiratkoznak az órákra. A szakember véleménye szerint a dobolásnak számos előnye van: fejleszti a személyiséget, javítja az önbecsülést, és egy jövendő zenei karrier alapját is képezheti.



A Barátság Házában a pénteki dobkoncerttel a tanév véget ért, de a zenélés korántsem. Az intézményben ugyanis a nyári vakáció ideje alatt is folytatódnak a dobórák, a szabadidős tevékenységekkel párhuzamosan. A mai nappal kezdődően sok-sok játék, kirándulás várja a központot látogató gyerekeket, hogy megújult erővel kezdjék majd az új tanévet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: