2010-08-03 11:45:04• hírek • Póti Orsolya

Úton lenni boldogság

„Útfüggő vagyok" - vallja magáról Lénárt Ferenc, a 44 éves orosházi kerékpáros, aki immár 25 éve bringázik. 2006-ban bejárta Európát, majd társával, Berta Istvánnal Kínát tűzték ki úti célul.


A megszállott bringások egykor letervezték, hogy elbicikliznek Kínáig, azért mert egyszerűen csak erre vágytak, és mert a Magyar Olimpia Bizottságától kaptak egy rendkívüli felkérést: ők vihették ki Pekingbe az olimpiai zászlót. A tervből valóság lett. Mindkét sportoló egyedi készítésű kerékpárral vágott neki az expedíciónak. A bringák egy soproni manufaktúrában készültek, amelyek bírták a homokos , kavicsos utak és a változó hőmérsékleti viszonyokat is. Útjuk egyik legizgalmasabb és egyben legfélelmetesebb része a Góbi sivatag volt...

Lénárt „Léna" Ferenc könyvben örökítette meg a hosszú kalandokkal és izgalmakkal teli út élményeit. „Az úttörőtábortól a pekingi Kacsáig" című művét a szatmárnémeti Music'at Pubban is bemutatja, és szabadon beszél majd a nem mindennapi élményről. „A könyv egy kalandokkal teli végtelen humoros érzelmektől sem mentes útinapló két megszállott bringás 124 napjáról, melyből az derül ki, hogy úton lenni boldogság." - írja Buzai Csaba.

A könyvbemutatóra augusztus 18-án, szerda este 21 órától kerül sor. Az élménybeszámolót Cserey Csaba és Székely Gabriella country koncertje követi.



Kerékpárral vágtak neki az expedíciónak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: