2010-04-29 20:54:27• hírek • Szatmar.ro

Úton az útépítés

Sok éves nekifutás után újra nekiláttak a Lunaforrás felé vezető út korszerű kiépítésének. A megye legújabb üdülőhelyének könnyű megközelítésére már az 1980-as évek közepén lépéseket tettek, mostanig azonban ennek semmilyen látványos eredménye nem volt.

A mai nap Csehi Árpád megyei tanácselnök, a megye két tanácselnök helyettese, valamint Valer Marian és Gheorghe Ciocan parlamenti képviselők Avasújváros polgármesterével és az útjavító cég képviselőivel közösen Lunaforrásra látogattak, hogy tárgyaljanak az üdülőközpont projektjéről. Aláírták az útépítési munkálatok elkezdéséről szóló rendeletet, amely 8 kilométer és 400 méter hosszúságú út kiépítéséről szól. Az építőcég ígéretet tett arra, hogy hamarabb befejezik a munkálatokat mint ahogyan azt a szerződést előírja, így a tervek szerint két éven belül a szatmáriak már korszerű úton közelíthetik meg a sípályákat.

Már számos alkalommal került terítékre a Lunaforrási üdülőhely felé vezető út kiépítése, az elmúlt hét évben háromszor kezdtek neki. Nicolae Bura Avasújváros polgármestere kifejtette, reméli, hogy ezúttal eredményes lesz a Szatmár Megye Tanácsával közösen végzett munkájuk. A helységvezető megfogadta, hogy folyamatosan ellenőrizni fogják a munkálatokat, hogy minden az előírások szerint törénjen.

A Lunaforráshoz vezető út építését tíz napon belül elkezdik, Remus Perse a Drum Construct Salaj cég vezérigazgató biztosította az illetékeseket, hogy kevesebb, mint a szerződésben rögzített 20 hónap alatt befejezik a munkálatokat. A 8 és fél kilométeres út mellett elkészítik a szennyvízelvezetést, ivóvízellátást, hét híd megépítését, valamint az elektromos energia bevezetését. A munkálatok összértéke 16.720.000 lejre tehető.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: